To je ono! Konečně základy psychologie zábavně a prakticky

Hrnou se na vás doporučení, články, knihy. Vy jste přitom zahlceni konkrétními situacemi v práci a musíte je řešit. A když říkáme, že To je ono, pak víme, že potřebujete věcem rozumět v souvislostech. A Praktická psychologie pro manažery znamená, že je to praktické, stručné a vtipné. Abyste mohli číst v metru, před spaním, před začátkem porady. Abyste si věděli rady, i když jste na vše sami.

Nejen manažeři se dnes potýkají s nepřebernými informacemi z psychologie. Často je v nich těžké se vyznat a právě lidé ve vedoucích pozicích nemají čas se nořit do složitých odborných příruček. Podat psychologii prakticky a přitom čtenáře nezahltit i pobavit – to je cíl knihy To je ono!

Její autorka Jana Peclová zná psychologii hned ze dvou stran. Ve své praxi psychiatričky poznala potřeby klientů, kterým se ovšem kvůli podmínkám v českém zdravotnictví nemohla dostatečně věnovat: „Po jedenácti letech praxe jsem byla frustrovaná z toho, že jsem nemohla vykonávat svoji práci dostatečně kvalitně a na konci dne byli pacienti, kteří nedostali to, co dostat měli.“ Ve firmách a poté ve své soukromé praxi se přiblížila ke klientům světa byznysu.

„Nejobvyklejším typem klienta je manažer - člověk, od kterého je hodně vyžadováno, ale v zásadě je na vše sám. Často je postaven před úlohu, na niž nemá dovednosti nebo zkušenosti, a zároveň není, kdo by mu v této situaci pomohl. Nadřízený je sám zahlcen svými starostmi, “ vysvětluje Peclová a současně dodává, že druhou nejčastější zakázkou je, jak si poradit s dlouhodobým stresem nebo vyhořením. „Ale to jako vlastně důsledek nepřiměřeně zpracované první situace.“

Čtěte také: Neztraťte motivaci v době blahobytu

Kniha s podtitulem Praktická psychologie pro manažery má výraznou grafickou podobu, rychle se v ní zorientujete a s doprovodnými ilustracemi o pobavíte. Není to jen odpověď na přehlcenost informacemi budoucího čtenáře. Je tu i snaha oslovit a pomoci v novém zaměstnání tzv. generaci Y: „Vnímám v současné době jako problém, že organizace a firmy nereagují na potřeby této generace. Tito lidé jsou více než jejich starší kolegové k sobě a svému životu citlivější. Přesto je na ně kladen velký nárok nejen v rovině pracovních, ale i sociálních dovedností.“


Knihu To je ono! koupíte v našem e-shopu.

O autorce:

MUDr. Jana Peclová vystudovala psychiatrii a věnovala se jí 11 let. Práce v podmínkách současného zdravotnictví pro ni přestala být akceptovatelnou vzhledem k tomu, co chtěla poskytnout klientům. Naplno se začala věnovat své druhé vášni – studiu a praxi ovlivňování chování a myšlení v pracovním prostředí. Sedm let následně sbírala zkušenosti ve vzdělávací společnosti jako ředitelka HR oddělení a kouč. Posledních 9 let pracuje samostatně. Její stránky najdete zde.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru