Kocour Herkules je tu zase. A tentokrát na zámku!

S kocourem Herkulem a kočkou Komtesou jsme se mohli seznámit minulý rok v knize Alžběty Dvořákové Herkules a strašidla. A poté, co se se strašidly společně vypořádali, čeká je nyní další dobrodružství: na zámku!

V knihovně řádí obří potkanka se zástupem myší, voda ve studni se kazí, obrazy ožívají, stoličky mluví a dávají hádanky...! Kdoví, co ještě čeká Herkula s Komtesou na zámku, kam přijeli spolu se svou paní, restaurátorkou Martou a jejím mužem, programátorem Janem. Přijdou kočky všem záhadám na kloub? Pokračování úspěšné knihy Alžběty Dvořákové Herkules a Strašidla je opět pln tajemství, napětí a kočičího dobrodružství! Svými jedinečnými ilustracemi knihu opět doprovodila Eva Chupíková.

A jak to celé začalo? Přečtěte si knihu Herkules a strašidla

Alžběta Dvořáková je překladatelka, redaktorka a lektorka češtiny pro cizince. Je spoluautorkou knihy Cesta z mlčení a autorkou pohádek Nanukova dobrodružství a Herkules a strašidla.

Ukázka:

Z dětí, které vůbec nečtou, mohou snadno vyrůst nudní dospělí: rozhovor s Alžbětou Dvořákovou

Knihu Herkules na zámku koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru