Pomozme dětem vyznat se v jejich i cizích emocích!

Empatie je schopnost vnímat, jak jiní lidé myslí a jak se cítí. Je to dovednost, která se dá naučit, a knížka Jak přežít, když nerozumím emocím v tom dětem pomůže. Empatie se rozvíjí s časem. Počátkem empatie je chvíle, kdy nemluvně poprvé pochopí, že není součástí svých rodičů a liší se od nich.

V knize Jak přežít, když nerozumím emocím děti najdou spoustu úkolů, tipů a zábavných aktivit, které jim pomůžou dívat se na věci z různých úhlů pohledu, pochopit, že různí lidé projevují své pocity různým způsobem, a také díky ní budou věnovat větší pozornost svým vlastním pocitům. Děti si uvědomí souvislosti mezi tím, co si myslí a co cítí.

Jak přežít emoce, empatie

 Ukázka z knihy


Judith M. Glasser je klinická psycholožka s více než třicetiletou praxí s dětmi a rodinami. Specializuje se na terapii ADHD a ADD.

Jill Menkes Kushner je pedagožka a editorka.

Přečtěte si také knihu Jak přežít, když nemám kamarády.

Kniha Jak přežít, když nerozumím emocím je určena ke společné četbě rodičů a dětí. Využít ji mohou rovněž terapeuti, psychologové a jiní odborníci, kteří pracují s dětmi.

Knížku můžete koupit na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru