Další dětská knížka od Petra Horáčka!

Petr Horáček říká: „Obrázková knížka je pro dítě jedním z prvních kontaktů s výtvarným uměním“. Protože je ilustrátorem a autorem v jedné osobě, snaží se, aby setkání nejmenších s výtvarným uměním bylo co nejpříjemnější. Jeho knížky jsou srozumitelné, vtipné, s krásnými ilustracemi, ke kterým se děti rády vracejí.


Petr Horáček O myšce, která se nebálaNová knížka Petra Horáčka se jmenuje O myšce, která se nebála. Hlavním tématem je strach a odvaha. Jednoho rána se myška rozhodla, že půjde do lesa na průzkum. „Ničeho se neleknu,“ řekla ostatním zvířátkům. A opravdu, ani vlk, ani medvěd, a dokonce ani los ji nevystrašili. Jak to ale dopadlo, když v lesním domečku našla malé, bílé, chlupaté… koťátko?

Podle Petra Horáčka jsou obrázkové knížky pro děti jejich prvním setkáním se s literaturou, ale i výtvarným uměním. Proto v jeho knihách nenajdete příběhy bez pointy, ani kýčovité obrázky. "Děti nejsou hloupé, " řekl v rozhovoru pro vaseliteratura.cz , "a myslím, že děti si zaslouží, aby knížky, které jim kupujeme, měly úroveň.


Ukázka:




Petr Horáček byl v lednu 2019 hostem Marka Ebena v pořadu Na plovárně.


Knížku O myšce, která se nebála představí Petr Horáček na Světu knihy v neděli 12. 5. ve 12 hodin v sále Profesní fórum, Výstaviště – Praha Holešovice.


Petr Horáček je výtvarník a autor úspěšné série knih pro nejmenší děti. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. Jeho knihy byly přeloženy do mnoha jazyků, vycházejí také ve Spojených státech, Německu, Francii, Španělsku, Jižní Koreji či Japonsku. Kniha A new house for mouse byla v Holandsku (po překladu) zvolena Obrázkovou knihou roku 2008. Kniha Silly Suzy Goose získala v USA několik prestižních knižních ocenění. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk Petr, Husa Líza aj.


Petr Horáček Papuchalk Petr


Knížku O myšce, která se nebála můžete koupit na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru