ŽIL BYL KDYSI KDESI – nové pohádky pro začínající čtenáře

Nakladatelství Portál vydalo v řadě – První čtení, to nic není – další knížku pro prvňáčky, která splňuje zásady genetické metody výuky čtení.

Žil byl kdysi kdesi, Hana Zobačová, genetická metoda čtení

Kniha ŽIL BYL KDYSI KDESI je plná klasických pohádkových bytostí, jako jsou princové, králové, draci, princezny a komtesy, vychází ze zásad genetické metody výuky čtení. 

Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od příběhů jednodušších, složených z jednoslabičných slov, přes dvouslabičná slova až po pohádky náročnější, obsahující slova troj a čtyřslabičná.

V knížce si můžete přečíst pohádky:

PÁN A PES   PRINC A DRAK   LEV, HŮL A ZUB   MOUDRÁ LADA TADY A TAM  SMUTNÁ ANKA   KRÁL NIKDÁ   KLOBOUK PRINCEZNY VIKTORKY   NEJKRÁSNĚJŠÍ DVEŘE 

Knihu ŽIL BYL KDYSI KDESI ilustrovala Michaela Bergmannová.


Genetická metoda čtení označovaná též jako hlásková - spočívá v hláskování slov. Dítě nejprve „přehláskuje“ slovo, pak je teprve přečte dohromady. Spojuje tedy hlásky bez slabikování (s-l-o-v-o – slovo). Zjednodušeně řečeno, vychází se z intuitivního čtení po hláskách, které si osvojují už předškoláci. Tato metoda se dnes pojímá jako metoda přirozená vývoji dítěte.  


Ukázka: 


Všechny příběhy nepřekračují svojí délkou možnosti malého čtenáře. Děti si je mohou bez problémů samy přečíst v rámci vyučovací hodiny nebo i doma před spaním.

Mgr. Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti.


GENETICKÁ METODA ČTENÍ V DALŠÍCH PUBLIKACÍCH:

 POHÁDKOVÝ SVĚT

SVĚT HRAČEK A HER

ZVÍŘÁTKA

POHÁDKY PRO VŠEDNÍ DEN

MOJE MAMINKA JE NEJ

DO POHÁDKY ZA ZVÍŘÁTKY




Knížku ŽIL BYL KDYSI KDESI si můžete koupit na našem e-shopu.



Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru