AD SEXUÁLNÍ TSUNAMI

Moje babička vždy říkala, že všechny informace se mají dětem vysvětlovat přiměřeně jejich věku. Domnívám se, že naše společnost začíná být takzvaně sexem posedlá. Začínáme být tak zkažení, že nám přijde naprosto přirozené radit, jak to udělat, aby mi nepřišel na nevěru. Dětem krademe dětství, kam se podívám, tam se to točí kolem sexu. Kam zmizelo kouzlo poznání?

Jitka

Článek Sexuální tsunami je velmi dobrý, podařený, byť jeho některé odstavce nepatří k mainstreamu. Ovšem nejvíce vyvedené jsou dva odstavce poslední, kde varujete před sci-finapř. rozmnožováním lidí ve zkumavkách, odnošením dítěte náhradní matkou a dalšími věcmi. Ale vraťme se k samotnému názvu Sexuální tsunami. Sex a erotika jsou dnes všude, protože jsou součástí nejen byznysu se sexem, ale bohužel i normálního marketingu, tedy propagace výrobků a služeb pomocí např.

nahých slečen vystavených na billboardech, v časopisech, na internetu, na sociálních sítích atd. Sex a erotika dnes prodávají, jak by řekli marketéři, a proto to koneckonců dělají.

PH

Článek Sexuální tsunami je významným podnětem k diskusi o sexuálních problémech společnosti. Tyto symptomy jsou jen reálným projevem překotných změn, jež probíhají v globalizovaném světě. Soutěž o získání lukrativního zařazení ve společenské hierarchii, motivované také patřičným finančním efektem pramenícím ze získané pozice, zasahuje značnou měrou do léta neměnných mezilidských vztahů. A je to právě sexualita, která je kořením života, jež se nebývale změnila ve svých projevech. Je to dáno především pokrokem v medicínském výzkumu, který umožnil velmi spolehlivou antikoncepci. V novinách, časopisech a kinech se mladý člověk setkává na každém kroku se sexuální tematikou probíranou a také zobrazovanou do podrobností. Lze se potom divit, že se celá společnost v tomto směru mění, opouští uznávaná pravidla chování, toleruje bez kritiky „nezávazná manželství“ dvou partnerů žijících na hromádce? Je chyba, že ženy svým partnerům dovolují zplodit potomky, aniž by bez pevného svazku měly jistotu, že se o ně až do dospělosti postará.

Muž zde počítá s reálnou možností, že může svou partnerku jednoduše kdykoliv vyměnit za jinou, mladší a atraktivnější bez rizika nepříjemného a složitého rozvodového řízení. Lze jen doufat, že lidstvo jako takové zmoudří a společenské vztahy včetně sexuálních kontaktů se postupně usměrní do rozumných kolejí.

Honza