Online archiv

Autor: Mgr. Erika Faltysová

Chvála jinakosti aneb O vztazích v práci

Mgr. Erika Faltysová, 5/2017
Dnes se budeme věnovat něčemu naprosto základnímu, běžnému, nevyhnutelnému, každodennímu. Něčemu, co nám nezanedbatelnou měrou ovlivňuje život a kvalitu jeho prožívání, a čemu se přesto nezřídka začínáme věnovat až ve chvíli, kdy máme pocit, že to vlastně nefunguje podle našich představ a přání. Totiž pracovním vztahům.

Hledání vlastní hodnoty a (ne)soutěžení

Mgr. Erika Faltysová, 3/2017
Téma v titulku je probírané a probrané ze všech stran. Odborníky kovanými v psychologii i pedagogice, rodiči a vlastně tak trochu každým, kdo se s ním třeba i náhodně v různých situacích a diskusích setkal.

Tři předvánoční dary

Mgr. Erika Faltysová, 10/2016
Čekání na Vánoce mám ráda. Předvánoční představy a plány. Co všechno letos stihnu, co dodržím, jakým způsobem budu dětem přibližovat vánoční tajemství. Předvánoční cesty a zastavení. Ve fantazii ukládám kousíčky obrazů a vzpomínek, které o Vánocích a předvánočním čase mám.

Výchova ke hře a hračky

Mgr. Erika Faltysová, 10/2014
Když pozorujeme dítě, které si soustředěně hraje, vidíme radost, absolutní zaujetí vlastními nápady, nadšení, ale také vážnost a důležitost. Nezáměrnost. Dítě si nehraje proto, aby se učilo ani proto, aby se rozvíjelo nebo někomu chtělo udělat radost. Hraje si, protože si hraje rádo.

Proč se sbírají ořechy? aneb Rozvoj vnímání

Mgr. Erika Faltysová, 9/2014
Vnímání smysly a vnímání smyslu. Dvě zdánlivě odlišné věci, které spolu souvisejí víc, než by se na první pohled zdálo. Pro kvalitu života a prožívání velmi důležité a přesto ne zcela samozřejmé. Vnímat se totiž musíme učit.