Online archiv

Vydání: 2022_04_duben

Inkluze v MŠ Líbeznice

-red-, 2022_04_duben
Jak přistupovat k dětem se speciálními vzdělávacími potřebami ve školce? Školy i školky se plní dětmi, z nichž mnoho má speciální vzdělávací potřeby. Inkluze se týká jak dětí, tak školáků a její zavádění má dopad na chod tříd a klade zvýšené nároky na pedagogický sbor.

Sebeobsluha a samostatnost dětí v mateřské škole

-red-, 2022_04_duben
Vstup do první třídy základní školy je pro dítě velkou změnou. Přestává být malým dítětem, stává se školákem a je potřeba jej pro tuto životní roli náležitě vybavit, a to nejen materiálně, ale i sociálně.

Užijme si Velikonoce plnými doušky

PhDr. Helena Chvátalová, 2022_04_duben
Velikonoce jsou nejen svátky jara, ale i tradic a rodinných rituálů. A také vaření, pečení a velikonočních dobrot. Na to všechno se děti každoročně těší, budou na to jednou v dospělosti rády vzpomínat a mnohé rituály i rodinné recepty si jistě později přenesou i do svých mladých rodin.

Nespavost aneb Když ani počítání oveček nezabírá

Mgr. Marie Těthalová, 2022_04_duben
Jaké to je, když probdíme noc? Asi to zná každý. Pokud se ale probdělé noci sčítají, začínáme být unavení, ztrácíme elán a k tomu se přidá třeba bolest hlavy nebo podrážděnost. Jak z toho ven? Pomohou nám prášky, nebo je to pomyslná cesta do pekel?

Říci si o pomoc vyžaduje velkou odvahu

Mgr. Marie Těthalová, 2022_04_duben
Trápit se sami a potají, to možná zná každý. Vystoupit s tím, co nás tíží, a vyhledat odbornou pomoc stojí odvahu a sílu. Terapeutka Ráchel Bícová si odvahy a síly svých klientů velmi váží. Jak sama říká, je jim průvodkyní na cestách životních změn.

Zimní olympiáda bez sněhu? Proč ne?

-red-, 2022_04_duben
Příznivci zimních sportů se opět po čtyřech letech dočkali. Začala další zimní olympiáda, a protože mám pocit, že tato velkolepá sportovní akce ztrácí na popularitě a zájmu, zrodil se v hlavě jedné z mých kolegyň nápad: „Uděláme si vlastní olympiádu ve školce!“

Olympiáda v MŠ Domeček

-red-, 2022_04_duben

Dívám se do sebe…

Mgr. Marie Těthalová, 2022_04_duben