Online archiv

Vydání: 5/2017

Potřebujeme barevné tvrdé papíry, barevné bavlnky nebo kousky různých vln, nůžky,

5/2017
lepidlo tuhé a barevnou gelovou tužku..

Přípravné třídy základní školy

5/2017

Poskytnutí seznamů dětí zřizovaným školám

5/2017

Individuální předškolní vzdělávání

5/2017

LESNÍ PEDAGOGIKA

Mgr. Kateřina Bartoňová, učitelka MŠ, 5/2017

PEKAŘ PEČE HOUSKY

5/2017

RECENZE

5/2017
Hurá na tábor!

Pokud je někdo outsider, pochopitelně touží jím nebýt

5/2017
Frida Nilsson, se kterou se uvidíme na pražském Světě knihy, je českým čtenářům dobře známa. Její knížky pro děti pojednávají o neobyčejných vztazích a o překonávání nesnází.

Chvála jinakosti aneb O vztazích v práci

Mgr. Erika Faltysová, 5/2017
Dnes se budeme věnovat něčemu naprosto základnímu, běžnému, nevyhnutelnému, každodennímu. Něčemu, co nám nezanedbatelnou měrou ovlivňuje život a kvalitu jeho prožívání, a čemu se přesto nezřídka začínáme věnovat až ve chvíli, kdy máme pocit, že to vlastně nefunguje podle našich představ a přání. Totiž pracovním vztahům.

DĚTI, ČTETE?

5/2017

ČTYŘICÍTKA

5/2017
Oslava 40. výročí založení Mateřské školy Bruntál, U Rybníka 3 proběhla v pátek 24. března 2017. Přátelského setkání se zúčastnili bývalí a současní zaměstnanci (resp. zaměstnankyně), představitelé města a další hosté. Po slavnostním zahájení všechny potěšil dětský zpěv a milé, něžné představení našich malých tanečnic. Ty si potom pochutnaly na narozeninovém dortu a oslava odstartovala. Každý si přišel na své. Někdo vzpomínal nad albem s fotkami na začátky provozu nebo na období svého působení ve školce, někdo se těšil ze setkání s kolegyněmi, které už dlouho neviděl. Kromě volné zábavy, rautu, občerstvení, prohlídky prostor školy, možnosti tvoření v dílně či ukázky moderních hraček všechny překvapila videoprezentace o činnosti školy v průběhu roku. Bylo se opravdu na co dívat. O druhé překvapení se postaraly samy paní učitelky. Kromě obrovské práce na přípravách oslav dokázaly nacvičit vtipnou retro vzpomínku – spartakiádní skladbu Poupata s originálními dresy i pohybem. Pro velký úspěch se opakovala dvakrát. Celý večer vládla krásná společenská atmosféra a snad jediné minus bylo, že to rychle uteklo. Všichni víme, že pohodový čas utíká tak nějak jinak. A co nám napsali naši hosté? „Jste úžasné!!! Obdivuji Vás!!! Děkuji za pozvání a nejdůležitější je, že milujete děti,“ napsala Miroslava Konečná. „Děkujeme Vám za krásný večer a super atmosféru,“ píše Nikol Srovnalová Poděkování patří celému kolektivu školy za skvělou přípravu této akce a výbornou prezentaci školy. n

Povinný předškolní ročník jako formalita

5/2017