Nominujte srdcaře těchto dnů

Nadace Via otevřela nominace do nového ročníku Ceny Via Bona. Tímto oceněním chce vyzdvihnout inspirativní příběhy dobročinnosti a poděkovat všem, kteří nezištně pomáhají druhým.

Tématem letošního ročníku je (Ne)rozdělená společnost. Nominovat lze příběhy v kategoriích Srdcař a Hrdina za časů krize.  Jak říká organizátorka Kateřina Mlynářová: „Žijeme již třicet let ve svobodné společnosti. Ta se však zdá stále rozdělená, někdy i více než dřív. My ale věříme, že si lidé mohou rozumět i napříč generacemi a umí si vzájemně pomáhat.

Právě tento rok nám ukázal, že se společnost dokáže semknout.“ Nadace hledá hrdiny všedních dnů, kteří dobrovolně věnují svou energii, čas a zkušenosti ve prospěch druhých. A bez povšimnutí nechce nechat ani to, jak zareagovala občanská společnost na současnou epidemii.  Z přijatých nominací vybere komise osm nejinspirativnějších příběhů. Nominace budou otevřeny do 30. června na www.nadacevia.cz. Předání cen proběhne v rámci slavnostního večera v rezidenci amerického velvyslance v září.  


Jan Nejedlý