Online archiv

Autor: Pavla Kouckákresba Jaromír F. Palme

Existuje bisexualita?

Pavla Kouckákresba Jaromír F. Palme, 7-8/2006
Může se jeden člověk zamilovávat střídavě do mužů i do žen? Někteří odborníci jsou si jisti, že ano, jiní nepochybují o tom, že bisexuálně se chovající jedinci jsou bez výjimky ego-dystonní, tedy se svou sexualitou nesmíření, homosexuálové.

Žijete on-line?

Pavla Kouckákresba Jaromír F. Palme, 7-8/2006
Rádiu trvalo rozšíření po celém světě téměř čtyřicet let, televizi třináct. Internet to zvládl za pouhé čtyři roky. Počet jeho uživatelů nyní přesahuje půl miliardy a stále stoupá. Jak jeho závratný nástup ovlivňuje naše životy?

Kalokagathia

Pavla Kouckákresba Jaromír F. Palme, 6/2006
Člověk je somato-psycho-spirituální jednota, říká moderní psychologie. To znamená, že psychické je v nás neoddělitelně spjato a provázáno s tělesnem a spiritualitou. Současná psychologie se proto zabývá duchovními potřebamičlověka. A jak je tomu s tělesností?

To je moje!

Pavla Kouckákresba Jaromír F. Palme, 5/2006
Majetek. Umožňuje nám užívat si materiálních slastí, dává jistotu, zvyšuje naši sociální atraktivitu, přispívá k vytvoření osobní identity. Zároveň však zavazuje, svazuje a dokáže člověka i zničit.Psi si jako většina zvířat označují své teritorium pachovými značkami, lidé tak vyvinutý čich nemají, a tak používají signály optické (cedule) a mechanické (ploty, zámky). Někteří navíc používají k hlídání svých majetků psy.