Online archiv

Autor: PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph. D.

Poradna: Rozvod jako pohřeb?

PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph. D., 6/2018
Jsme s manželkou spolu čtyři roky a máme tříletého syna. Bohužel, náš vztah se ocitl v krizi tak závažné, že manželka vidí cestu pouze v rozvodu.

KAMARÁDKA SE ROZEŠLA S PŘÍTELEM

PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph. D., 7-8/2017
protože i po čtyřletém vztahu váhal se svatbou. Je mu 27 let, má dobrou práci, bydleli spolu v bytě. Přítel měl spoustu aktivit (paintball a další sporty, poker s kamarády) a nechápal, proč jeho dívka (o pět let mladší) tak tlačí na pilu. Proč si ještě neužít mládí a bezdětných dovolených? Dnes lidé odkládají svatbu i déle, až do narození potomků, ale na druhé straně, jak by se žena měla k té situaci postavit? Udělala chybu a měla čekat, až její partner dozraje k dalšímu kroku? Copak je po čtyřech letech vztahu tak přehnané počítat se svatbou, rodinou a společným životem?

JAK NA MIGRÉNU?

PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph. D., 2/2017
ALESPOŇ NA NĚKTEROU…

ČERNÉ MYŠLENKY

PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph. D., 1/2017
Se 17letým synem se rozešla přítelkyně a syn to docela těžce nese. Už během jejich vztahu se dost trápil různými nejistotami a manipulacemi z její strany (holčičí hrátky) a nyní se jako rodiče obáváme, aby si syn něco neudělal. Jsou takové případy. Nechce se nám ale svěřovat. Jak mu můžeme jako rodiče pomoci? Chceme mít jistotu, že třeba nepřehlédneme u něj nějaké varovné signály, že se chystá provést nějakou hloupost. Jak se máme zachovat a čeho bychom si měli všímat? Jak projevit podporu, když o tom dotyčné dítě nechce mluvit?