Online archiv

Autor: Zora Mašatová

Vyřeš úlohy a zachraň svět

Zora Mašatová, 3/2020
Propojení dobrodružných příběhů s matematickými úlohami nabízí kniha Matematická dobrodružství britského autora Williama Pottera, někdejšího basáka v indie-rockové skupině, dnes úspěšného tvůrce publikací o vesmíru, historii nebo výtvarném umění.

V hájemství Hejného metody

Zora Mašatová, 5/2019
Hejného metoda představuje alternativu k tradičnímu pojetí výuky matematiky. Touto metodou se v současné době vyučuje téměř na pětině základních škol v České republice. Přístup k žákům a výuce je založen na dvanácti klíčových principech, které se opírají o dlouhodobý vědecký výzkum Milana Hejného a jeho otce Víta Hejného.

Angličtina v galerii

Zora Mašatová, 9/2018
Pražská Národní galerie vydala pozoruhodnou mezioborovou učebnici, která čtenáře souběžně seznamuje s výtvarným uměním a základy anglického jazyka.

Nebojte se e-learningu!

Zora Mašatová, 8/2018
Pro dnešní dobu je typická dostupnost internetu, sociálních sítí a neustálé používání mobilních telefonů. Bylo by divné, kdyby tyto vlivy nepronikly i do vzdělávání. Výsledkem prorůstání digitálních technologií do školství je elektronická forma výuky zvaná e-learning, která si dnes získává stále větší oblibu.

Tvořivá geometrie

Zora Mašatová, 5/2018
Pracovní sešit Anny Weltmanové Tohle už vůbec není matematika, který navazuje na předešlý svazek Tohle není matika, uvozuje „cool“ podtitul této série Knížka aktivit, které úča nesmí vidět.

TOHLE NENÍ UČEBNICE MATIKY! NEBO JE?

Zora Mašatová, 1/2017
Pracovní sešit Anny Weltmanové Tohle není matika, který navazuje na podobně koncipovaný svazek Cliva Gifforda Tohle není věda, uvozuje nezbytný cool podtitul Knížka aktivit, které úča nesmí vidět.

UČEBNICE V PŮVODNÍM ZNĚNÍ S TITULKY

Zora Mašatová, 8/2016
Učebnice angličtiny Miram Family je první ze série knížek s titulky. Znamená to, že český překlad je vytištěn na průhledné fólii, kterou si čtenář může k anglickému textu přiložit.

NEBOJTE SE MATEMATIKY

Zora Mašatová, 7/2016
Hejného metoda výuky matematiky je dnes pojem. Pro její uplatnění v praxi už vzniklo několik alternativních učebnic, v nichž se promítá pověstný konstruktivistický styl výuky profesora Milana Hejného. Nyní k nim přibyla další.