Online archiv

Autor: Mgr. Veronika Bílková

Hry odjinud

Mgr. Veronika Bílková, 8/2013
Vytvořte svým žákům povědomí o existenci jiných kultur a národů pomocí pohybových her. Hlavním úkolem bude seznámit děti s různorodostí a pestrostí života po celém světě.

Pohybové hry v přírodě aneb Hurá ven!

Mgr. Veronika Bílková, 6/2013
Příroda je nejlepším místem, kde trávit volný čas. Především v dnešní době je pohyb venku pro děti velice důležitý. Příroda nabízí mnoho možností pro zdokonalování pohybových dovedností.

Relaxační pohybové hry

Mgr. Veronika Bílková, 5/2013
V dnešním uspěchaném světě potřebují naše tělo a duše relaxovat. Relaxační hrou organismus nabere nových sil k dalším výkonům, uvolní celé tělo a do dětské duše přinese radost a klid.

Pohybové hry s padákem

Mgr. Veronika Bílková, 4/2013
Výbornou cvičební pomůckou nejen pro mladší děti je padák (kruhová plachta střídajících se barev). Tato netradiční, velice oblíbená pomůcka, pomáhá rozvíjet jemnou i hrubou motoriku, orientaci v prostoru a umožňuje blízký kontakt dětí v kruhu.

Hrajeme si s míčem

Mgr. Veronika Bílková, 3/2013
Když dáte dítěti do ruky míč, hned ví, co si s ním počít. S míčem se dá zažít spousta legrace. Každý z nás si pamatuje třeba známou školku s míčem, házenou nebo vybíjenou. Tyto hry děti bavily a baví dodnes.

Skupinové soutěživé hry

Mgr. Veronika Bílková, 2/2013
Děti soutěže milují. Podporují vzájemnou sounáležitost se skupinou, spolupráci a hru pro fair play. V praxi ovšem soutěžení nepřináší jen zábavu, ale také úskalí. To se stává tehdy, pokud učitel vyzdvihuje jen výsledek, nezdůrazňuje průběh hry a zapomíná chválit hlavně ty nejslabší a nejpomalejší děti.

Veselé honičky

Mgr. Veronika Bílková, 1/2013
Hra k dětem patří, je základem pro správný tělesný, duševní, sociální i emoční vývoj dítěte. Bývá provázena veselím, radostí, napětím, ale také při ní děti získávají nové zkušenosti, schopnosti a dovednosti.