Online archiv

Vydání: 4/2013

Ztráta paměti

Petra Štarková, 4/2013

MAXIMUM HLÍVY pro každý den

4/2013
Hlíva ústřičná prostupuje lidskou historii už od nepaměti. Staří léčitelé věřili, že příznivě ovlivňuje plodnost a využívali její síly v širokém spektru. Od té doby uplynula staletí a z odhadů a pozorování se stala výzkumem podpořená fakta. Nyní se již ví, že hlíva ústřičná obsahuje nepřeberné množství vitaminů a minerálů, beta-glukany a další látky, jež mají příznivý vliv na lidské zdraví. Nejvyšší množství mleté hlívy v denní dávce ve své kategorii obsahuje Imunit® Hlíva ústřičná 800 mg s rakytníkovým olejem a echinaceou. Do tobolek je přidán stoprocentní rakytníkový olej plný vitaminů, dále echinacea, nukleotidy a selen. Právě díky němu pomáhá tento doplněk stravy přispívat k normální funkci imunitního systému a štítné žlázy a také k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Dialog je základ života i terapie

4/2013
S psychologem Jaakkem Seikkulou o netradiční terapii psychotických poruch

Narativní terapie

4/2013
seznamte se

Když na začátku přijde konec…

4/2013
Na tři stovky rodičů se u nás každoročně musí vyrovnávat s tím, že místo narození očekávaného miminka dochází k porodu mrtvého plodu. Rodiče jsou v šoku, nevědí, co by jim v takové situaci mohlo pomoci, bojí se své mrtvé dítě vidět nebo pochovat – přesto právě rituál rozloučení pomáhá unést žal. Nevědí to bohužel často ani samotní zdravotníci.

Úspěšná kariéra: svůj Sledujte sen! dětský

Daniela Kramulová, 4/2013
Nevíte, pro jaké povolání se rozhodnout? Cítíte, že potřebujete ve své kariéře změnu, ale nemáte jasno, v jaké oblasti nové uplatnění hledat? Vraťte se do dětství a vzpomeňte si, čím jste kdysi chtěli být…

Trauma: jak se zapíše do mozku obětí

4/2013
Posttraumatická stresová porucha vzniká špatným zpracováním traumatického zážitku – může se objevit například po znásilnění, fyzickém, psychickém nebo sexuálním zneužívání nebo účastí ve válce. Odborníky léta zajímalo, proč se vyvine jen u některých osob vystavených traumatu, zatímco u jiných ne. Nové výzkumy mozku nabízejí odpověď…

Nebezpečný soused: Všechna rizika nikdy neodhalíte předem

Radkin Honzák, 4/2013
Mnohokrát prý vyhrožoval sousedům, naposledy tím, že má-li se vystěhovat on sám, půjdou všichni. Pak vyhodil třípatrový panelák do povětří. Spolu s ním zemřelo dalších pět nevinných lidí včetně dětí. Můžeme vůbec poznat, jestli nerudný soused jen blufuje, nebo se skutečně stane vrahem? A jaká osobnost se jím může stát?

Myšlenková nákaza

4/2013

Kotvení v pěti smyslech: Rychlé uklidnění dne v bouři všedního

4/2013
Kotvení v pěti smyslech je vskutku jednoduchá a v praxi doslova blesková metoda, jak v téměř kterékoli situaci opět „nalézt půdu pod nohama“.

Nový typ hráče: vypravěč příběhu

4/2013
Počítačové hry jsou v dnešní době nesmírně diskutovaným tématem. Pokud někde dojde k tragédii, násilnému činu či hromadnému masakru, média neváhají upozornit, že hlavní aktér, útočník či viník neštěstí „často hrál počítačové hry“.

Koupel pro sto milionů

4/2013
Posvátné koupele hinduismu Kumbh Méla očima psychologů