Online archiv

Vydání: 5/2010

Dovádivé básničky pro kluky a holčičky

5/2010
Jestli jste si oblíbili veselé knížky básniček Romany Suché s obrázky Venduly Hegerové, jistě vás osloví novinka této autorské dvojice. Říkanky a hříčky jsou tentokrát zaměřeny na společné dovádění. Zábavné hříčky, které nenechají v klidu malé ani velké, jsou určeny dvojicím dítěte a dospělého i dětským skupinkám. Knížku vydalo nakladatelství Portál.

Příběhy z měsíční houpačky

Jana Pokorná, 5/2010

Hrajeme pohádky z celého světa

Mgr. Marie Těthalová, 5/2010

Odpovídáme na vaše dotazy

MŠMT ČR, 5/2010
Úvazek vychovatelky ŠD

Do přírody s otevřenýma očima

Eliška Leblová, 5/2010
Většina dnešních dětí dostává nejvíc informací zprostředkovaně, proto se při ekologické či environmentální výchově snažíme tento trend změnit. V květnu se zaměříme na pobyt v přírodě a hry, které nám ji pomohou objevovat a vnímat všemi smysly.

Oprava

5/2010

Jarní hra Na Heličku

5/2010
Obměny této hry najdeme u všech slovanských národů (Helička, Eliška, Podoljanočka…). Jde o pozůstatek dívčího jarního obřadu – ještě předkřesťanského.

Luční závody

Alena Kutílková, 5/2010
Plno květin, hemžení broučků, bzukot včel i mušek, tanec motýlů nad tím vším – to je naše louka. Všichni se tu vzájemně znají, jsou dobrými přáteli. Radují se spolu, hrají si a pomáhají. Jen tu a tam se škádlí, pošťuchují a soupeří.

Kytice pro maminku

5/2010
V květnu mají všechny maminky svátek a určitě jim udělá radost, když jim donesete krásné květiny. Kytice, kterou vidíte na obrázku, ale není úplná. Zkusíte ji dokreslit?

Angličtina a němčina pro předškoláky

5/2010
V květnu slavíme svátek všech maminek. A děti, které se učí anglicky nebo německy, mohou své maminky potěšit i přáním v cizí řeči.

Krabička plná srdíček: překvapení pro maminky k jejich svátku

5/2010
Je tady květen a s ním Svátek matek. Společně si vytvoříme krabičku, která může skrývat milé překvapení pro každou maminku i babičku.

Májová zahrádka

5/2010
Říká že, že když je studený máj, bývá pak v stodole ráj, a že když se v máji blýská, to si sedlák výská. Májové deštíky nás mnohdy opravdu překvapí. Pokud nám do oken bubnuje déšť, můžeme si zatím vytvořit májovou zahrádku z papíru a plastových víček.