Škola v pyžamu

Co považuješ za plusy a minusy distanční výuky? Co ti nejvíc v této době chybí? Těšíš se už do školy, nebo by ti nevadilo, kdyby nouzový stav trval ještě dlouho? Máš nějakou vtipnou historku z on-line vyučování?

Plus? Skoro nic, maximálně, že vstávám o hodinu později. Minusů je spoustu, už je to strašně dlouho a já už se neumím ani motivovat a soustředit. Do školy bych vběhla hned, jak bych mohla. Strašně mi chybí kontakt s kamarády. Historka? Asi když jsem měla omylem zapnutý mikrofon a hrozně jsem nadávala na ty, co dělají, že tam nejsou. 

Petra, 12 let 

 

Za výhodu považuji více času na seberozvoj a ustanovení priorit. Za nevýhody považuji omezený fyzický kontakt. Nejvíce mi chybí tancování, soutěže a přátelé. Chtěla bych se vrátit k životu před koronou. Stále bych však na tuto dobu myslela a z nějakého důvodu by mi i chyběla. Příhoda? Když největší introvertka měla nějaký rozbroj s rodinným příslušníkem a nevypla si mikrofon. 

Jana, 13 let 

 

Plus: Můžeme se více soustředit sami na sebe, ale naučíme se toho méně, než kdybychom chodili do školy. Minus: Asi možnost cestovat a chodit s kamarády do kin, na výlety i třeba do zámků atd. Už bych rozhodně šla do školy, protože jinak přijímací zkoušky na střední nezvládnu. Příhoda? Když se Jonáš přihlásil k výuce v posteli a pak usnul. Jak si lehl na mobil, tak si omylem zapnul kameru, takže jsme viděli jeho nadouvající se peřinu. 

Klára, 14 let 

Placená zóna