Školka připomínající houbu brzy otevře

Společnost YIT za účasti českého vedení a představitelů finského top managementu, včetně prezidenta a generálního ředitele YIT Group Markku Moilanena, slavnostně představila novou mateřskou školu postavenou v komplexu Suomi Hloubětín. Pro první děti se otevře v září letošního roku. Developer zároveň pokračuje v rozšiřování budované finské čtvrti a za tímto účelem proběhla úspěšná akvizice sousedního pozemku. Vyrůst by zde mělo zhruba 100 bytů.

Mateřská škola v centru areálu Suomi Hloubětín byla zkolaudována na sklonku loňského roku. O její elegantní návrh v severském stylu se postaral renomovaný finský architekt a profesor Jyrki Tasa, držitel mnoha architektonických ocenění. „Spolupráce s YIT si velmi vážím, a to i proto, že mi dala v návrhu školky volnou ruku, takže jsem mohl popustit uzdu své fantazii. Vsadil jsem na oblé a organické tvary, například na kulaté střešní okno, kterým dovnitř proniká přirozené světlo, vytváří jedinečnou a zároveň i trochu slavnostní atmosféru. Díky všem těmto rysům si děti snadno mohou představovat mnoho tvarů z opravdové přírody. Doufám, že své hrátky a dobrodružství si zde naplno užijí,“ uvádí Jyrki Tasa, který s YIT spolupracuje rovněž ve Finsku.

Nová mateřská škola zhruba pro 100 dětí se otevře již po letních prázdninách. Její chod zajistí zkušený provozovatel, společnost Mateřská škola EduArt, jejíž spoluzakladatelka Ida Smékalová říká: „Je báječné, že ke svým dvěma dosavadním pobočkám můžeme nyní přidat další, navíc v takto krásných prostorách. K naší filozofii patří mimo jiné budování vztahu k přírodě, včetně péče o rostliny, zvířata a životní prostředí. Proto se nám velice líbí i zdejší hezké okolí plné zeleně u říčky Rokytky, kam můžeme vyrážet na edukativní procházky. Oceňujeme také moderní dětské hřiště hned naproti budově. Už se nemůžeme dočkat, až v září přivítáme první děti.“

Marcela Kukaňová

-red-