DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK

Suroviny na 4 porce:

200 g třtinového cukru 4 vejce 200 g jemně nastrouhané dýně šťáva a kůra z 1 citronu 100 g rozinek 100 g mletých mandlí 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice špetka soli špetka muškátového oříšku

POSTUP:

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Olejem lehce vymažte formu na biskupský chlebíček a vyložte ji pečicím papírem. Elektrickým šlehačem vyšlehejte žloutky s cukrem (cca 3 minuty), lehce vmíchejte nastrouhanou dýni, kůru a šťávu z citronu, rozinky a mleté mandle. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a kořením a vmíchejte do směsi. Ve druhé míse ušlehejte sníh z bílků, poté ho jemně vmíchejte do těsta. Těsto rozetřete do připravené formy a pečte přibližně hodinu -vpíchnete-li do těsta špejli, nemělo by se k ní správně upečené těsto přilepit.