Online archiv

Autor: Růžena Milatová

RŮŽOVÉ GYMNÁZIUM, RŮŽOVÁ JÍDELNA?

Růžena Milatová, 10/2011
Známka: 2 Jídelna, do které jsem dnes cestovala, je až v Pelhřimově. Cesta byla dlouhá a krajina, kterou jsem projížděla, byla ponořena do husté mlhy. Cestou jsem si říkala, jaká asi bude jídelna v tak staré budově. Gymnázium oslavilo již 140 let svého trvání. Děti prý nazývají gymnázium růžovým ústavem podle barvy budovy. Růžová barva je opravdu výrazná. Text:

RODIČE SI STĚŽUJÍ, JÁ JSEM SPOKOJENA

Růžena Milatová, 9/2011
Tentokrát jsem se vydala do školy, které se ozvala maminka jednoho žáka, že kvalita školní jídelny je velmi nízká. Po dohodě s paní ředitelkou jsem se do školy vypravila. Obavy maminky – zvláště ve srovnání s jinými školami – rozhodně nemohu potvrdit.

V CHOMUTOVĚ PŘEKVAPILI EXKLUZIVNÍ KUCHYNÍ

Růžena Milatová, 8/2011
V minulém čísle jsem bohužel musela navštívenou školu kritizovat. Dnes mohu podat dobrou zprávu: v mateřských školách v Chomutově se o jídelníček dětí starají více než dobře.

INSTANTNÍ JÍDLA A HOTOVÁ SEKANÁ DO ŠKOLNÍ JÍDELNY NEPATŘÍ

Růžena Milatová, 7/2011
Známka: 3

Jak se vaří v maličké škole

Růžena Milatová, 5/2011
Tentokrát mě na návštěvu školní jídelny dovezl vlak a auto mladé a velmi příjemné paní ředitelky Marouskové. Při příjezdu do Žlebů mě uvítal krásný zámek, jen škoda, že jsem neměla víc času a bylo ošklivé počasí. Náladu mi spravila chuť do práce lidí v maličké škole, kde je do kapsy pořádně hluboko.

Jídelna ve Škole Hrou zatím nejlepší

Růžena Milatová, 4/2011
Je pátek 18. března a já se vzbudila do ošklivého počasí. Za okny padá sníh, na teploměru jsou dva stupně. Mám volno, nejradši bych byla doma v teple, ale mám domluvenou návštěvu v soukromé základní škole Škola Hrou Nad Kajetánkou, v Praze Břevnově. Kdybych věděla, co mě v této škole čeká za skvělá překvapení, určitě bych z domova neodcházela tak nerada.

Návštěva školy v Čechticích

Růžena Milatová, 3/2011
Byl krásný slunný den a já se vydala na návštěvu. Protože nevlastním řidičský průkaz, byla pro mě návštěva školy hezkým vyhlídkovým výletem zastávkovým autobusem po Středočeském kraji.

ŠKOLNÍ JÍDELNA PRO SPORTOVCE

Růžena Milatová, 2/2011
Tentokrát jsem byla pozvaná na návštěvu do základní školy Eden. Zdejší škola je plná sportujících dětí, převážně chlapců. Jak vychází vstříc jejich zvýšeným nárokům na kvalitní stravu? Známka: 1,66

JAK SE VAŘÍ NA ŽIDOVSKÝCH ŠKOLÁCH

Růžena Milatová, 1/2011
Na návštěvu Lauderových škol při Židovské obci v Praze jsem se moc těšila. Zajímalo mě, jaký bude jídelníček pro děti, které jedí košer jídla a jsou zvyklé na trochu jiné recepty.

Školní jídelna na vesnici

Růžena Milatová, 10/2010
Na dnešní návštěvu školy jsem si udělala výlet mimo Prahu. Ani jsem netušila, že nějaký Dolní Bousov existuje, a tak jsem byla moc zvědavá, jak vypadá vesnická školní jídelna, kterou chce nechat otestovat sám ředitel školy.

Jídelna, kterou vede známý šéfkuchař

Růžena Milatová, 9/2010
Nedávno vyšla reportáž v Lidových novinách ze školní jídelny v Novém Porgu - škole, jejíž kmenovou základnu PORG v současnosti vede Václav Klaus mladší. Článek na ni pěl chválu. Kromě toho ji vede Radek Šubrt, který kdysi vařil se známým šéfkuchařem Pohlreichem. Naše gastroexpertka tedy měla vysoká očekávání.

Jídelna Eurest na Gymnáziu Jana Keplera

Růžena Milatová, 8/2010
Začínáme novou rubriku, ve které se vždy podíváme na zoubek některé školní jídelně. V době, kdy obezita patří mezi největší světové problémy, je školní stravování nesmírně důležité. Jídlo musí být nutričně vyvážené a děti by se měly učit návyky zdravé výživy. Uvidíme, jak jídelny obstojí pod kritickým okem naší sympatické gastroexpertky Růženy Milatové.