Online archiv

Autor: Irena Poláková

DÍLNA ČTENÍ A HOĎ SI KOSTKOU

Irena Poláková, 6/2014
Jeden z pilířů klubové práce je dílna čtení. Důležité je věnovat dílně čtení čas a prostor nejen ve čtenářských klubech, ale pravidelně ji praktikovat ve vyučování. Školní čtenářské kluby letos představily dílny čtení na knižním veletrhu Svět knihy.

ŠKOLNÍ SNÍDANĚ S KNIHOU

Irena Poláková, 5/2014
Co přesvědčilo kolínské učitelky, aby zdarma a ve svém volném čase připravovaly program pro školní družinu? Kde berou paní učitelky z Rokycan odvahu, aby své žáky pozvaly do třídy o hodinu dříve, než je obvyklé, a navíc pro ně připravily snídani? - V tomto článku se zaměříme na to, jak jeden školní kroužek ovlivňuje život třídy, a v některých případech i celé školy.

TY HRADBY POSTAVILI KYKLOPOVÉ…

Irena Poláková, 3/2014
Dějepis pro 6. ročník a víceletá gymnázia, Nakladatelství Fraus

ČTENÍ NA KOLEJÍCH

Irena Poláková, 10/2013
Vlak z Havířova vyjížděl chvilku po půl osmé ráno. Děti s batůžky, spacáky a cestovními taškami v rukou se shromažďovaly v chladném vestibulu již dlouho před odjezdem vlaku. Byly plny očekávání a pečlivě si věšely na krk cedulku se jménem pražské základní školy a telefonem paní učitelky… již za pár minut začne opravdová jízda.

CESTA TEREZÍNSKÝCH KLUKŮ STÁLE POKRAČUJE

Irena Poláková, 5/2013
V polovině března proběhla na Lauderových školách vernisáž výstavy projektu Vedem. Nebylo to první představení tohoto projektu, nicméně to bylo představení velmi symbolické.

HIT LETOŠNÍHO ROKU: ŠKOLNÍ PROJEKT NA TÉMA MÁCHA

Irena Poláková, 1/2011
V České republice se slaví 200. výročí narození Karla Hynka Máchy, což jistě inspiruje k otázce: „Je Mácha stále žijícím klasikem?“ Čím může zaujmout tzv. školní mládež ( kromě pikantností z vlastního života)? Tuto otázku jsme si kladli ve sborovně poslední srpnový týden, kdy jsme půlroční projekt plánovali. Zjistili jsme, že i na jiných školách se pro Máchu letos rozhodli.