Online archiv

Autor: Dana Tvrďochová

ABY ZMĚNA ŠKOLY NEBOLELA

Dana Tvrďochová, 6/2012
PŘIJÍMAČKY 2012 Praktická příloha pro rodiče budoucích primánů

PŘIJÍMAČKY 2012

Dana Tvrďochová, 5/2012
Praktická příloha pro rodiče budoucích primánů KDYŽ SE NĚCO NEVYDAŘÍ, JAK BY MĚLO…

KDYŽ SE NĚCO NEVYDAŘÍ, JAK BY MĚLO…

Dana Tvrďochová, 4/2012
Přijímací zkoušky dítě zastihnou v nelehkém období dospívání. Je to poměrně nestabilní doba plná změn a zvratů v psychické oblasti. Pro dospívání je typické hledání a vytváření vlastní identity, větší emocionální zranitelnost, labilita, vztahovačnost, důležitost vrstevnické skupiny, potřeba zapadnout mezi ostatní, potřeba odpoutat se od rodiny, úvahy o budoucnosti, snaha hledat životní ideály, profesní role.

TAK CO TEN VÁŠ, DOSTAL SE?

Dana Tvrďochová, 4/2012
Čekají vaše dítě přijímačky na střední školu? V této příloze každý měsíc najdete průvodce krok za krokem přípravou na zkoušky.

PŘIJÍMAČKY 2012

Dana Tvrďochová, 3/2012
Praktická příloha pro rodiče budoucích primánů

KDYŽ RODIČE CHTĚJÍ, A DÍTĚ NE

Dana Tvrďochová, 2/2012
Může nastat situace, že dítě i přes přesvědčování rodičů na gymnázium jít nechce. Nechce přijít o své kamarády, je na současné škole spokojené, nechce se mu víc učit. Pokud projednáváme tuto otázku s určitým časovým odstupem poněkolikáté a dítě stále názor nemění, bylo by dobré stanovisko dítěte respektovat. I když si myslíme, že by pro něj studium bylo dobré, je především důležitá jeho motivace, jeho vůle. I v tomto případě však rodiče nemusejí být nešťastní, dítě se může znovu rozhodnout v sedmé nebo deváté třídě.

ŠESTÁ TŘÍDA, NEBO PRIMA?

Dana Tvrďochová, 1/2012
Rodiče obvykle chtějí pro své dítě to nejlepší. Nejlepší hračky, nejlepší kamarády a také nejlepší vzdělání. Jak to ale udělat, aby to, co si myslíme, že je pro dítě nejlepší, pro něj opravdu nejlepší bylo?