Online archiv

Vydání: 1/2016

SMUTNÝ OSUD HUMORISTY

1/2016

PRÁVNÍ PORADNA

1/2016
CHEMICKÉ POKUSY

ZNÁTE SIMPSONOVY?

Matěj Nejedlý, 1/2016
1 Která televize v USA Simpsonovy vysílá?

ARTIKULAČNÍ, JAZYKOVÉ A KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY PŘI VÝUCE ANGLIČTINY

1/2016
Všechny děti s vadami řeči a jazyka, s obtížemi v učení a s poruchami, které spadají do autistického spektra, mají jisté artikulační, jazykové a komunikační potřeby (AJKP; angl. SLCNs). Do rizikové skupiny patří děti s ADHD (zkratka anglického Attention Deficit Hyperactivity Disorder - hyperkinetická porucha (HKP)), se sociálními, emocionálními a behaviorálními problémy, s vývojovými komunikačními poruchami, s dyspraxií a dyslexií.

ANKETA: CO SI O REFERÁTECH MYSLÍ UČITELÉ ZE ZŠ?

1/2016
Má smysl zadávat referáty dětem na základní škole? Není osvojení si neznámého tématu vhodné spíše pro vyšší typy škol? A má to vůbec nějaký smysl v době internetu?

ZVLÁŠTNÍ ŠKOLA PRO NADANÉ

Jan Nejedlý, 1/2016
Magda Kindlová je ředitelkou pražského Mensa gymnázia určeného pro mimořádně nadané děti. Oslovili jsme ji v rámci probíhající diskuse, zda inkluze neboli společné vzdělávání má smysl skutečně pro všechny.

ALE VE ŠKOLE TO NEŘÍKEJ...

Jan Nejedlý, 1/2016
Novinář Michal Petrov (1965) je autorem televizního magazínu Retro i stejnojmenné dvojdílné publikace, která nás vrací do časů reálného socialismu. Pojďme si spolu s ním připomenout tehdejší školství.

ZDRAVÉ SVAČINY školnice Oliny

1/2016
DUHOVÝ SENDVIČ S KUŘECÍM MASEM

CO LETÍ U DĚTÍ URBEX

J. N., 1/2016

KANTOŘI KANTORŮM RADY, JAK PŘEŽÍT PŘED TABULÍ

Milada Hájková, 1/2016
* Existuje nějaká rychlá první pomoc, když mi ředitel o přestávce oznámí, že následující hodinu přijde na hospitaci - a to obvykle do té nejhorší třídy?

NEPATŘIČNÁ ČÍTANKA

1/2016

RAPOVÁNÍ O PAJDÁKU

1/2016