Bez vody to nejde! A proč?

Bohatě ilustrovaná encyklopedie pro děti mladšího školního věku pojímá téma vody skutečně komplexně a také ukazuje, jak si zachovat tento veledůležitý přírodní zdroj, aby z něj mohl mít prospěch každý.

Bez vody to nejde!

Denně spotřebuje u nás jeden člověk přes 90 litrů pitné vody. Dá se vypotřebovat všechna voda? Knížka  BEZ VODY TO NEJDE!  odpoví na řadu otázek, vysvětlí mnoho pojmů a téma vody přiblíží dětem srozumitelně.

Děti se dozvědí o vodě v lidském těle, v přírodě, v historii, v hospodářství, o její souvislosti s klimatem.

Knížku přeložila Michaela Weberová, text ověřili a pro české prostředí upravili RNDr. Erik Schwarzbach a RNDr. Tereza Šmejkalová.

Jak se dostala voda na Zem? Jak vznikl na Zemi život? Jaké má voda vlastnosti? Jaký chemický vzorec má voda? V jakých je skupenstvích?

Ukázka:


                 

 

Svět plný svátkůDěti ocení knihu SVĚT PLNÝ SVÁTKŮ.


Jaké druhy vod jsou na naší planetě? Jak spolu souvisí voda a počasí? Jak se ve vodárnách mění voda na pitnou? Co se děje se špinavou vodou? Může být voda nebezpečná? Jak ovlivňuje člověk kvalitu vody?

Na všechny tyto otázky odpovídá knížka s využitím pěkných názorných ilustrací. 

Encyklopedie poslouží dětem, pedagogům i rodičům.

Jak se vyznat v klimatu také zaujme zvídavé.


Christina Steinlein vyrostla u moře a studovala žurnalistiku a biologii (mimo jiné vodní ekologii) na Mnichovské univerzitě. Pracuje v oblasti zdravotnictví.
Mieke Scheier vystudovala ilustraci a živí se jako ilustrátorka ve svobodném povolání.


Knihu BEZ VODY TO NEJDE! koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru