Jak se vyznat v klimatu dětem poradí nová obrázková encyklopedie

Je skutečně stále větší teplo? Jak vznikají skleníkové plyny? Proč se střídají roční období? Kdy byla poslední doba ledová? Má smysl recyklovat?

Jak se vyznat v klimatu

Na tyto i další otázky týkající se klimatu najdete odpověď v nové, bohatě ilustrované encyklopedii Jak se vyznat v klimatukterá je určena dětem mladšího školního věku.

Autorka s ilustrátorkou malým čtenářům díky srozumitelnému textu a pěkným ilustracím vysvětlí: rozdíl mezi počasím a klimatem proč se střídají roční období co jsou klimatické pásy a klimatické změny kdy byla poslední doba ledová jak lze poznat z letokruhů, krápníků i ledovců klimatické změny. V publikaci se také dozvíte: kde vznikají skleníkové plyny a jak je lze omezit proč je důležitá výroba obnovitelné energie jak se podílet na recyklaci. Popsán je vliv dopravy a produkce jídla na klima jak kácení deštných pralesů ohrožuje celosvětové klima. Autorky nezapomněly na výrobu elektrické energie vysvětlení pojmu emise a emisní povolenky.


Publikaci přeložila Michaela Weberová, text ověřili a pro české prostředí upravili RNDr. Erik Schwarzbach a RNDr. Tereza Šmejkalová.

Ukázka:


     


Encyklopedie bude dobrým průvodcem v otázkách klimatu pedagogům, vychovatelům, rodičům a hlavně dětem.

Kristina Scharmacher-Schreiber se živí jako překladatelka a spisovatelka populárně-naučných knih pro děti.
Stephanie Marian je spisovatelka a ilustrátorka knih pro děti.

Knížku Jak se vyznat v klimatu koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru