Pohádková grafomotorika pro předškoláky a prvňáky

Nové Šimonovy pracovní listy se věnují rozvoji grafomotoriky. Listy jsou v pořadí již 27., a stejně jako ty předešlé, budou dobrým pomocníkem pro pedagogy i pro rodiče.

ŠPL 27, rozvoj grafomotoriky Koupit na e‑shopu

Pracovní sešit Šimonovy pracovní listy 27 je určen především pro malé předškoláky, ale je možné ho využít i pro odlehčení výuky v první třídě. 

Souborem zábavných úkolů provází děti pohádkové postavy, díky kterým je bude plnění úkolů opravdu bavit. Najdou zde něžnou vílu, krásnou princeznu, veselého vodníka, umouněného čerta, nosatou čarodějnici a zapomnětlivého loupežníka. Nenásilnou a hravou formou si děti procvičí nejen jemnou motoriku, která je pro vstup do první třídy velmi důležitá, ale také jednoduché počítání, posílí koncentraci, budou rozvíjet svou představivost, orientaci, a především pocítí radost při společné práci.

Průvan a Meluzína jsou další zábavné listy k rozvoji grafomotoriky.

Pracovní sešit lze využít jak v mateřských školách, tak i v domácím prostředí při přípravě na vstup do školy. Každý list je možno vyjmout a libovolně nakopírovat. Můžete tak ke každému dítěti přistupovat individuálně a respektovat jeho schopnosti a dovednosti. Pokud se napoprvé nějaký úkol nepovede, je možné se k němu později vrátit a procvičit ještě jednou.



Další pracovní listy nejen k rozvoji grafomotoriky si můžete volně stáhnout zde .


UKÁZKA:

Irena Novotná vystudovala Střední zdravotnickou školu v Praze a specializaci na Vyšší odborné škole, obor Dětská sestra. Pracovala jako zdravotní sestra v ambulanci, nyní se věnuje rukodělné tvorbě. Maluje na textil, papír, dřevo, vymýšlí pracovní listy, které testuje nejen na svých dětech.

Šimonovy pracovní listy 27 můžete koupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru