Opičák Ruda není naštvaný, jenom trochu nevrlý!

Malý šimpanz Ruda nemá svůj den. Obloha je moc modrá, tráva moc zelená a banány moc sladké. A přitom je tak krásně a všichni by chtěli, aby si i Ruda užíval.

Nevrlý Ruda ukázka Koupit na e‑shopu

Šimpanz Ruda se probudil a... všechno je špatně. Ne, že by byl vyloženě naštvaný, ale prostě nemá svůj den. Ostatní zvířata v pralese to ale nechápou. Proč se Ruda neraduje, když je tak krásně? Proč se nehoupe ve větvích? Proč se nevyválí v prachu? Proč si nezaplave? Tak dlouho na něj doráží, až se Ruda dopálí... 

Humorný příběh pro děti od 4 do 7 let o tom, že být rozmrzelý či naštvaný je zcela normální a že umět si svou špatnou náladu přiznat a přijmout ji je nejlepší cesta, jak se s ní vyrovnat.

Kniha se dostala do první desítky bestsellerů The New York Times a na seznamu strávila 25 týdnů. Má dalších 8 pokračování.

Suzanne Lang je americká spisovatelka knih pro děti a televizní producentka. Knihu Nevrlý Ruda vytvořila se svým manželem a ilustrátorem Maxem Langem, se kterým se podílela i na mnoha jiných textech.

Jak pomoci dětem poznat vlastní emoce? Mapy mých pocitů jsou to pravé.

Nevrlý Ruda Lang, Suzanne  Portál, 2023 ukázka

Mohlo by vás také zajímat: Nenechám se přeprat vztekem.

Nevrlý Ruda Lang, Suzanne  Portál, 2023 ukázka

Knihu Nevrlý Ruda koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru