Vydejte se na cestu do lidského nitra, průvodcem vám budou Mapy mých pocitů

Unikátní. Originální. Plná velkoformátových ilustrací s podrobnými detaily. Přemýšlivá. A hlavně opravdu krásná. O téhle knize se těžko píše, ta se musí vidět.

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021 Koupit na e‑shopu

Kniha MAPY MÝCH POCITŮ italské malířky a ilustrátorky Bimby Landmann je vyprávěním o malém chlapci, který se vydává na cestu za poznáním nových zemí, zemí vlastních pocitů. Po nadějném začátku v Zemi naděje poznává v Zemi strachu i svého zvířecího společníka a společně pak putují příběhem, od jedné země k druhé, od pocitu k pocitu. A když je osud na čas rozdělí, otevírá to cestu k dalším dosud nepoznaným krajinám, Zemi žárlivosti nebo Zemi smutku. Ale jako každá správná pohádka i tahle má dobrý konec a jejich pouť končí na Ostrově lásky.

Galerii fotek knihy najdete na našem facebooku

Kniha je určená pro děti od 4 let, ale určitě může oslovit i starší děti, mluvit o svých pocitech je mnohdy stejně těžké pro puberťáka jako pro předškoláka a tato kniha s tím dokáže významně pomoci. Příběh putování prezentuje v malých, téměř až komiksových obrázcích beze slov, zatímco mapy jednotlivých pocitů jsou vždy přes dvě celé stránky, s velkým množstvím propracovaných detailů. 

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021Bimba Landmann je italská ilustrátorka. Její knihy byly přeloženy do více než 20 jazyků, své kresby vystavovala v Londýně, Tokiu, USA i celé Evropě. Považuje se za žačku českého malíře, ilustrátora a animátora Štěpána Zavřela, spolupracovníka Jiřího Trnky, který žil a tvořil v Itálii, kam v roce 1959 utekl z komunistického Československa. Kniha Mapy mých pocitů je věnována s poděkováním právě jemu.

Prozkoumávání jednotlivých map rozvíjí a podporuje přemýšlení o emocích a pocitech, pomáhá je správně pojmenovávat a mluvit o nich, učí děti vyjadřovat vlastní pocity.

Z italského originálu Mappe delle mie emozioni přeložil Daniel Razím.

Ukázka:

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021



 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021

 Mapy mých pocitů  Landmann, Bimba  Portál, 2021

Knihu MAPY MÝCH POCITŮ zakoupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru