Klárka a noční zahrada vás chytne za srdce obrazem i příběhem

Výpravná obrazová kniha, která provede Klárku noční zahradou, aby se mohla přestat bát tmy. Protože na vlastní strach je nejlepší si sáhnout a podívat se zblízka. Třeba to, čeho se bojíme, je ve skutečnosti plné krásy.

Marie Štumpfová Klárka a noční zahrada strach ze tmy dětská literatura knihy pro děti ilustraceMarie Štumpfová patří mezi přední české ilustrátorky, kromě knih pro děti i dospělé se věnuje i grafickému designu a volné grafice. Stojí za knihami Jak zvířata spí, Uspávanky a vstávanky, První sníh, za něž sklízí ocenění (Zlatá stuha, Nejkrásnější kniha ČR) a také zájem v zahraničí. Prvně jmenovaná kniha byla např. již přeložena do japonštiny, polštiny, holandštiny, korejštiny a maďarštiny.

Klárka a noční zahrada určená pro nejmenší čtenáře nese jasné znaky autorčina stylu – až minimalistická paleta barev převážně v tónech od modré po růžovou navozuje scenérie noci, která není tak jasně přehledná a zářivá jako den, přesto v sobě nese podmanivé kouzlo. Zároveň bílá evokuje odrazy bledého, měsíčního světla, co ozařuje a neoslňuje, a z toho, co by mohlo být strašidelné, se stává poeticky jemné.  

Můra, která doprovází hlavní hrdinku po pouti zahradou, za sebou nechává měsíčně bílou cestu a stejně tak krátký příběh umožňuje čtenáři pomalu odhalit kouzlo tmy. 

Autorská kniha Marie Štumpfové by neměla ve vaší knihovničce chybět…stačí se podívat na ukázky z knížky. Vhodné pro nejmenší čtenáře. 

Dokola cyklus zázračný koloběh života ilustrace knihy pro dětiKnížka pro děti DOKOLA ukazuje zázračný koloběh života

Marie Štumpfová je absolventka Ateliéru ilustrace a grafiky VŠUP v Praze. V současnosti se věnuje ilustrování knih pro děti i dospělé, grafickému designu a volné grafice, s přesahy i do jiných oborů. Více ukázek jejích prací najdete na https://www.mariestumpfova.com/

Ukázka:

Marie Štumpfová Klárka a noční zahrada strach ze tmy dětská literatura knihy pro děti ilustrace

Marie Štumpfová Klárka a noční zahrada strach ze tmy dětská literatura knihy pro děti ilustrace

Marie Štumpfová Klárka a noční zahrada strach ze tmy dětská literatura knihy pro děti ilustrace

Knihu Klárka a noční zahrada koupíte na našem e-shopu

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru