Svět Zuzany Pospíšilové je plný hádanek

Začala psát před dvanácti lety. Jen v Portále jí vyšlo 15 knih a všechny jsou úspěšné. Nejnovější kniha je souborem hádanek, které budou bavit menší děti. Všechno okolo nich je totiž k hádání vhodné.


Svět plný hádanek od Zuzany Pospíšilové ocení zejména rodiče předškoláků a malých školáků. U doktora, v cirkuse, na poště nebo při hovoru o barvách, částech těla nebo Vánocích, všude se najde něco, na čem můžete zkusit zda si vaše dítě poradí s jednoduchými hravými texty a doplní správně třeba hříčku:

Když jsi bledý ve své tváři
a musíš jít k lékaři
víš, kde dělá svoji práci?
Přece ve své -------.

Díky ilustracím Anety Žabkové se hádanky stávají výletem po světě, kde má místo hravost, vtip a nadsázka. Děti si tak samozřejmě a velmi nenápadně tříbí cit pro jazyk a brousí své logické myšlení a schopnost dedukce. Možná své rodiče nebo učitele překvapí odpověďmi, které budou ještě o chloupek originálnější, než autorka zamýšlela. Jeden z našich prvních dětských čtenářů totiž pohotově doplnil hádanku:

Když je v zubu díra, kaz
K zubaři jde každý z nás
Na kazy má pak svou hračku
sáhne nejspíš pro----- PLOMBOVAČKU.


Ukázka:

Knihu Svět plný hádanek můžete koupit na našem e-shopu


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru