Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti

Praktická interaktivní kniha nejen pro seniory propojuje tvořivou práci se vzpomínkami s trénováním paměti a zábavným způsobem odráží důležité události z historie našich krajů, slavné rodáky a občany, zeměpis, tradice a zvyky.

Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti


Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti je využitelná jak v individuální, tak ve skupinové práci se seniory, je možné ji přizpůsobit jejich individuálním potřebám. Sestavena je tak, aby byla praktická a nevyžadovala další větší přípravy. Součástí témat jsou i Správné odpovědi a Doplňující informace. Kniha je interaktivní, otázkami a náměty nenásilně vybízí k hovoru, naslouchání i sdílení zážitků a zajímavostí. Na knize je patrné, že autorky využívají zkušenosti z vlastní praxe a inspirace z projektů Reminiscenčního centra. 

Titul navazuje na oblíbenou Knížku pro vzpomínání a procvičování paměti, kterou vydal Portál v roce 2014.

Knihu ocení profesionálové ve zdravotnických a sociálních zařízeních a službách, rodinní pečovatelé, příbuzní, přátelé, dobrovolníci, ale i sami senioři, dlouhodobě nemocní či lidé s handicapem.

Ukázka


Jak jsme vařili a jedliKniha Jak jsme vařili a jedli pochází od stejných autorek.

Kniha byla pokřtěna 6. 12. 2016  v Domově Sue Ryder, kmotrem knihy byl Josef Zíma.

Autorka Klára Cingrošová je v současné době na rodičovské dovolené, působila jako vedoucí denního stacionáře v Domově Sue Ryder. 

Druhá autorka, Klára Dvořáková, vystudovala VŠ v oblasti psychologie, pedagogické psychologie a sociální práce, působí v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech.

Vlastivědnou knížku pro vzpomínání a procvičování paměti koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru