Každý rok ze stoleté historie republiky dětem představí naše nová kniha

Co zajímavého se stalo v roce třeba 1923? Anebo 1968? A kdo a kdy vymyslel třeba pexeso, vynalezl Sunar nebo kontaktní čočky? Toto a mnohem více se děti dozvědí, když se vydají s naší novou knihou Po stopách stoleté dámy - totiž naší republiky!


Kniha Lenky Pecharové Po stopách stoleté dámy se věnuje každému jednomu roku z historie Československé a posléze České republiky a uvádí, co zajímavého se toho roku stalo, a to nejen v politice, ale ve všech oblastech života: čtenář, a to nejen dětský, se tak seznámí s vynálezy českých vědců, úspěchy českých sportovců, důležitými dobovými pojmy a vůbec největšími novinkami, jež ten který rok přinesl do života v naší zemi. Kniha je prokládána kvízy a úkoly a také dobovými vtipy.

Obrázky ke každému roku nakreslil Lukáš Fibrich.

Lenka Pecharová absolvovala FF UK Praha (historie – germanistika) a Pedagogickou fakultu ZČU Plzeň (učitelství – anglický jazyk), 18 let vyučuje na základní škole, publikačně se zaměřuje na mezipředmětové vazby, v nakladatelství Portál vyšlo: Od blechy po slona, Počítáme s vitamíny, Po stopách Karla IV.; volnočasově se věnuje práci s dětmi, hlavně letním táborům.

Ukázka:

Baví vás stopovat historické události a osobnosti? Vydejte se Po stopách baroka v Čechách nebo Po stopách Karla IV.!

Knížku Po stopách stoleté dámy koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru