Aby nás to spolu ve školce bavilo celý rok, pomůže i prožitkové učení

Autorka Miroslava Baxová, učitelka v MŠ, která se řadu let věnuje loutkovému divadlu, v knize předkládá různé náměty na aktivity s dětmi zpracované formou projektů založených na prožitcích dětí.

Aby nás to spolu bavilo celý rokKniha přináší celkem 9 projektů na různá témata. Každý projekt přináší řadu básniček, říkanek, úryvků z pohádek nebo her a různých dalších aktivit i různé otázky k zamyšlení. Zpracovaná témata jsou např. „kočkování“, které děti učí tomu, co to je a jaký je rozdíl mezi nevinným kočkováním se a ubližováním, „babí léto“, kde se děti učí rozumět podzimní přírodě, nebo např. „Já mám sáně borový“, což je projekt věnovaný Šumavě, tamní přírodě, řemeslům a zvířatům.

Miroslava Baxová je učitelka v mateřské škole. Řadu let se věnuje loutkovému divadlu.

Ukázka:


Aby nás to spolu bavilo celý rok - ukázkaAby nás to spolu bavilo celý rok - ukázka


Mohlo by vás také zajímat: Slovo, slůvko, slovíčko, honem poběž písničko.

Aby nás to spolu bavilo celý rok - ukázka


Více námětů na práci s dětmi? Zkuste Věci které dobře známe, do říkanky zamícháme.


Aby nás to spolu bavilo celý rok - ukázka

Knížku Aby nás to spolu bavilo celý rok můžete koupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru