Má naše dítě dostatek sebeúcty?

Jak se děti stávají tím, čím skutečně jsou? Jak to, že některé děti nejsou tak vyrovnané a klidné, jak by si přáli či očekávali rodiče a vychovatelé? Mnozí rodiče se v tom snaží zorientovat a zasluhují veškerou podporu. Rodičovství je snad vůbec nejtěžší zaměstnání, ale zároveň jedna z nejkrásnějších věcí, které nám život může dát.

K tomu nejpodstatnějšímu, co můžeme dát do vínku dítěti, náleží opravdový a silný pocit vlastní hodnoty, tedy sebeúcta. Jak toho docílit, se dočtete v knize Sebeúcta u dětí. Její autor Heinz-Peter Röhr je známý německý psychoterapeut, jehož knihy jsou oblíbené hlavně pro jeho schopnost skrze příběh sdělit to podstatné. Téma sebehodnoty načal již v knize Nedostatečný pocit vlastní hodnoty (k dostání také jako audiokniha a e-kniha).

Poruchy vývoje sebevědomí často ústí v psychologické problémy v dospělosti a v problémy chování. Je proto třeba, aby rodiče podporovali rozvoj svých dětí. To je však možné pouze tehdy, pokud mají sami dostatečný pocit vlastní hodnoty. Jen tak pochopí, co podkopává sebevědomí jejich dětí, a mohou jim pomoct najít cestu k nalezení jejich sebeúcty.

Sebeúcta u dětí, Heinz-Peter Röhr, psychoterapie


Autor v první části vysvětluje, jak se pocit sebeúcty vyvíjí a jak se dá smysluplně podporovat. S pomocí analýzy pocitu vlastní hodnoty se může rodičům podařit, že dojdou k hlubšímu porozumění duše svého dítěte. 

V druhé části se pojednává o typických potížích vztahu mezi rodiči a dítětem. Otázka zní: Jaké následky mají tyto potíže na jeho sebeúctu a jak se v tom dá pomoci?

Ve třetí části jde o nezávislost pocitu sebeúcty a o to, jak dětem k nezávislosti pomoci.

V příloze najde čtenář návrhy, jak by se vědomosti o sebeúctě daly sdělovat ve škole. Dále se zde nacházejí příběhy pro děti na téma sebeúcty.

Knihu uvítají rodiče, prarodiče, učitele, vychovatele, terapeuti dětí a dospívajících a všichni, kdo se stýkají s dětmi.

Naučte se mít rádi - Cesty z úzkosti a deprese.

Ukázka:


Heinz-Peter Röhr je známý německý psychoterapeut se specializací na terapii závislostí. Původně vystudoval sociální práci a pedagogiku. Je autorem mnoha úspěšných knih Narcismus – vnitřní žalář, Hraniční porucha osobnosti, Hysterie – strach z odmítnutí, Závislé vztahy, Závislost, cesty z úzkosti a deprese, Zneužití

Knihu Sebeúcta u dětí koupíte na našem.  

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru