Heuréka! Matematické hádanky s překvapivým řešením.

Další z velmi oblíbených knížek sebraných logických a matematických hádanek. Potrapte svůj mozek přemýšlením a luštěním, nepotřebujete k tomu nic víc než základní znalosti matematiky a trochu toho fištrónu, tyto hádanky totiž k úspěšnému vyluštění vyžadují netradiční přístup k problému.

Prof. Heinrich Hemme Heuréka!Sbírku matematických hádanek Heuréka! shromáždil a k soubornému vydání připravil Prof. Heinrich Hemme, německý fyzik a vysokoškolský profesor, který se popularizací matematiky a fyziky zabývá už dlouhá léta. Kniha kapesního formátu kromě skoro stovky hádanek samozřejmě obsahuje i jejich komentovaná řešení, abyste se v případě vlastního neúspěchu při luštění dozvěděli nejen kolik, ale také jak a proč. Občas se vás totiž autoři hádanek snaží svést z cesty, nastražit vám falešné stopy a nebo dokonce předloží hádanku, na kterou můžete jít třeba rovnou od lesa a stejně jí klasickými matematickými postupy nepokoříte.


Další knihy rozvíjející logiku: Trénujte si mozek , Trénujeme logické myšlení nebo Jak se jmenuje tahle knížka?   

Ukázka:

Prof. Heinrich Hemme Heuréka!

Prof. Heinrich Hemme Heuréka!

Prof. Heinrich Hemme Heuréka!

Prof. Heinrich Hemme Heuréka!

Prof. Heinrich Hemme Heuréka!


Prof. Heinrich Hemme Heuréka!Heinrich Hemme je německý fyzik, vysokoškolský učitel na Univerzitě aplikovaných věd v Cáchách a autor mnoha populárně vědeckých článků a knih z oblasti matematiky a fyziky. Pravidelně píše vědecký sloupek Cogito v časopise Bild der Wissenschaft – Obraz vědy.


Knihu Heuréka! můžete koupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru