3xtip na leden 2020

Gaudia vrací úsměv

Ochutnávka terapeutického výcviku: Gaudia vrací úsměv

Přemýšlíte o výcviku? Společnost Gaudia, stálice na českém psychoterapeutickém nebi, nabízí možnost nahlédnout pod pokličku výcviku, který otevírá v dubnu letošního roku. Přijďte se dozvědět víc o jeho struktuře a organizaci, zažít si na vlastní kůži některé nástroje a seznámit se s lektory. Zároveň budete mít možnost potkat se se současnými frekventanty a debatovat s nimi o tom, jak se jim ve výcviku daří. Je to dobrá příležitost seznámit se podrobněji s výcvikovým projektem, vyjasnit vzájemná očekávání a získat odpovědi na otázky, které vás v souvislosti s výcvikem napadají. Cílem ochutnávek je představit všem potenciálním zájemcům potřebné informace, možnost získat ucelenou představu o teoretických východiscích, struktuře a výcvikovém modelu a také zažít osobní zkušenost s prací, přístupem a postupy lektorů. Ochutnávka výcviku je určena pro studenty humanitních fakult, širokou veřejnost se zájmem o psychoterapii, psychoterapeuty, kouče i supervizory.

Termíny ochutnávek v Praze a Brně jsou 13. ledna 2020, 15.00 – 19.00 (Praha), a 22. ledna 2020, 15.00 – 19.00 (Brno). Cena čtyřhodinového nahlédnutí je 500 Kč bez DPH (s 21% DPH 605 Kč).

http://www.psychoterapie-vycvik.cz/cz/ochutnavky/


Film

Vlastníci

Česko, 2019, 97 min

Vlastníci jsou film, který se prezentuje jako komedie, případně drama. Původně excelentní divadelní představení divadla Vosto5, uváděné pod názvem Společenstvo vlastníků, převedl režisér a scenárista Jiří Havelka do filmové podoby. Rozhodně ale nejde o prvoplánovou legraci, při které se divák plácá smíchy do stehen. Z polohy jednoduchého pobavení totiž skvěle hrající protagonisté diváka pomalu – zatímco se stále směje – dovedou k pocitu marnosti a závěru, který u leckoho vyvolá mrazení v zádech. Psychologicky výborně vystižené charaktery a situace, která pěkně krok po kroku odkrývá hlubší drama pod příběhem jedné obyčejné schůze společenstva vlastníků bytových jednotek, stojí za to, abyste zašli do kina. Uvidíte až archetypální postavy české společnosti, ve kterých nejspíš leckoho poznáte. V režii Jiřího Havelky hrají Tereza Ramba, Vojtěch Kotek, Dagmar Havlová, Jiří Lábus, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, Klára Melíšková, Kryštof Hádek, Stanislav Majer, David Novotný, Andrej Polák, Ladislav Trojan, Jiří Černý, Maria Sawa a Halka Třešňáková.


Aplikace

Salmondo

Salmondo je zajímavá aplikace, která umožní studentům orientovat se v otázce, kam dál směřovat, pokud jde o studijní zaměření a profesní rozvoj. Určená je jak školám, respektive výchovným nebo kariérovým poradcům, tak i žákům, jejichž škola tento program zatím nevyužívá.

Díky psychologickým testům, dotazníkům a dalším nástrojům se žáci dozvědí více o sobě a o tom, jaké studium a profesní cesta by pro ně mohla být ta pravá. Výchovným poradcům tak Salmondo umožní efektivně poskytnout potřebné poradenství všem studentům a uspoří drahocenný čas pro osobní poradenství.

V databázi škol a povolání najde žák či výchovný poradce podrobné informace o možnostech studia a profesích, které se pro něj hodí. Salmondo potom studentovi pomůže naplánovat si další kroky, díky kterým dosáhne snáz svých cílů.

Salmondo bylo vytvořeno ve spolupráci s předními českými odborníky na testování osobnosti a kariérové poradenství, ať už se jedná o zástupce Psychologického ústavu Akademie věd ČR nebo Pedagogicko-psychologické poradny. Testy tak jsou lokalizovány a přizpůsobeny českému prostředí, včetně důležitých norem. Celá aplikace a její architektura vychází z dobré praxe kariérového poradenství. Poradci se tak na výsledky mohou spolehnout a dále s nimi pracovat.

https://www.salmondo.cz/


-red-