Online archiv

Autor: -red-

Důležité upozornění pro návštěvníky online archivu

-red-

Smyslohrátky

-red-, 2024_03_březen

Členská schůze organizace OMEP

-red-, 2024_03_březen

Pololetní prázdniny v hulínské ŠD

-red-, 2024_03_březen

Když si chcete zorganizovat práci

-red-, 2024_03_březen
Stalo se vám někdy, že jste se předem podívali na svůj týdenní program a okamžitě jste se cítili zavalení vším, co musíte zvládnout? Cítíte se často zahlcení, když začnete přemýšlet, jak si zorganizovat celotýdenní úkoly?

Podpora vnitřní motivace u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami

-red-, 2024_03_březen
Děti se speciálními vzdělávacími potřebami čelí ve svém vzdělávacím procesu mnoha výzvám. Proto je potřeba zaměřit se na jejich specifické potřeby a podpořit jejich vnitřní motivaci. Ta má ve vzdělávání klíčovou roli, neboť motivované děti jsou otevřenější k učení, aktivněji se účastní výuky a dosahují lepších výsledků.

Reportáž psaná na lyžích

-red-, 2024_03_březen

Výhody a rizika odkladu školní docházky

-red-, 2024_02_unor
Odklad školní docházky je významnějším tématem v oblasti vzdělávání a vývoje dětí. Každý rok čelí tisíce rodičů otázce, zda je jejich dítě připravené nastoupit do základní školy. Většina dětí dosahuje ve věku šesti let zralosti pro vstup do základního vzdělávání.

Kniho, kniho – co v tobě přebývá aneb Předčtenářská gramotnost v mateřské škole

-red-, 2024_02_unor
Knihy, časopisy, ilustrace, to vše využíváme při každodenních aktivitách s dětmi u nás v Mateřské škole Zvoneček v Mělníku. Ve všech našich činnostech se snažíme děti inspirovat k tomu, aby se knihy pro ně staly kamarádem, po prvním čtení zábavným koníčkem a pro zbytek života potřebou.

Konkursní řízení a profesně legislativní aspekty II.

-red-, 2024_02_unor
Trvalými cíli každé školy by měla být ochota hledat nové výzvy, cíle a přístupy, týmově spolupracovat, směřovat k participativnímu vedení, permanentně směřovat ke zlepšování a směřovat k tzv. učící se organizaci.

Své duševní zdraví řeší i muži, často však pozdě

-red-, 2024_02_unor
Méně než polovina z těch, co trpí depresí, vyhledá odbornou pomoc. Ačkoliv terapii vyhledávají častěji ženy, muži páchají sebevraždu dvakrát častěji. Důvodem je především to, že mnohdy bagatelizují projevy své psychické nepohody, stydí se otevřeně mluvit o svých problémech a pod nátlakem společnosti mívají pocit, že na to vlastně ani nemají právo.

Proč jsme se nepřipojili ke stávce?

-red-, 2024_02_unor
Do stávky jsme se jako MŠ nepřipojili. Není to proto, že by naše nepedagogické kolegyně měly hodně peněz. Jsou součástí našeho týmu, a důležitou součástí. Ale když jsem podrobněji sledovala, kdo je organizátorem stávky, tak jsem si uvědomila, že bude stávka zneužita jinými silami. A takto jsem se ke stávce postavila před celým učitelským sborem i nepedagogy. V tomto názoru jsme nalezli společnou řeč.