Obklopen narcisty

Šarmantní šéf, s nímž je však obtížné vyjít, extrémně upovídaná kolegyně, egocentrický partner. Vítejte ve světě narcistických manipulátorů. Behaviorální expert a popularizátor psychologie THOMAS ERIKSON nedávno vydal pozoruhodnou knihu Surrounded by Narcissists, tedy Obklopen narcisty.

Ne každý nadmíru sebestředný jedinec získá diagnózu narcistické poruchy osobnosti. Každopádně vzhledem k tomu, že všichni vstupujeme do nejrůznějších soukromých i profesních vztahů a více či méně jiné lidi potřebujeme, je vysoká pravděpodobnost, že jsme se s takovým člověkem a s projevy uvedeného chování nejednou setkali. 

Thomas Erikson, švédský lektor, behaviorální expert a popularizátor psychologie, je autorem pěti publikací z oblasti interpersonální komunikace, chování a interakcí zejména v pracovních týmech a korporátní kultuře. V českém překladu jsou dostupné dvě knihy, V obklíčení idiotů a V obklíčení blbých šéfů, jež zcela jistě zaujmou svým chytlavým názvem každého, kdo kdy pracoval v ne zcela harmonickém, kooperativním a podpůrném prostředí. Aktuálně vyšel titul Surrounded by Narcissists (ve švédském originále Omgiven av narcissister, česky lze přeložit jako Obklopen narcisty, případně V obklíčení narcistů).

Placená zóna