Velikonoční setkání dětí z MŠ Blatenská a seniorů v Pečovatelském domě

Příjemné jarní setkání dětí a babiček v Pečovatelském domě Merkur se uskutečnilo v úterý 28. března. Děti z chomutovské MŠ Blatenská si pro babičky připravily výrobu přáníček, kterými chtěly přivítat jaro. Právě v čase setkání venku padal sníh, skoro vánice, ale atmosféru to vůbec nepokazilo. Ba naopak. V očích babiček bylo vidět očekávání a radost. Společně s dětmi si vyráběly přáníčka tematicky zaměřená na Velikonoce – slepičky, kuřátka, beránky, vajíčka, kytičky – vše, co patří k jaru a hlavně k Velikonocům.

Žádnou babičku nebolela záda, ruce ani oči, všechny se těšily a se zájmem si nechaly vysvětlit pracovní postup. Pracovaly s lepidlem, papírem i nůžkami. Také si s dětmi povídaly o velikonočních tradicích a děti je překvapily, co všechno o Velikonocích vědí. Děti prokázaly velkou trpělivost, vlídnost, pohodu. Velkým přínosem pro děti bylo získání respektu a úcty ke stáří a povědomí o tom, jak život běží. A protože to bylo setkání před Velikonocemi, samozřejmě nechyběly písničky, říkanky a pomlázkové šupání, to aby nám babičky neuschly.

Děkujeme babičkám, dědečkům a zaměstnancům pečovatelského domu a přejeme i do budoucna příjemné a hlavně veselé Velikonoce.

Naděžda Randáčková
MŠ Blatenská Chomutov


-red-