Reaguji na příspěvek z dubnového čísla, který se týkal stravování předškolních dětí. Jak to vypadá se stravováním u nás? Naše mateřinka dětem poskytuje tzv. domácí kuchyni s ohledem na požadavky zdravé a racionální stravy. Dětimají denně ke svačině jogurt, odpolední svačinu tvoří mnohdy cereálie. Často je podáváno tmavé pečivo a minimálně dvakrát týdně zeleninový salát. Děti si však musely na změny jídelního lístku zvyknout.O zařazení tmavého pečiva jsme uvažovali již dříve, ale původní zásobování v obci bylo nedostatečné. Díky tomu, že u nás byl otevřen nový obchod s bohatším sortimentem, máme nyní možnost obohatit jídelníček o novépotraviny. Děti zpočátku přijímaly nové pokrmy s nedůvěrou (např. rohlíky sypané různými semínky jim připadaly velmi nezvyklé), časem si i díky příkladu učitelek nová jídla oblíbily.Ponecháváme jim možnost volby - děti si samy mohou říci, co chtějí nebo nechtějí dát na talíř. Respektujeme, že některé děti nemají v oblibě maso nebo zeleninu, a necháváme jim čas, aby si přivykly.
Placená zóna
Předplaťte si časopis a od dalšího vydání získáte neomezený přístup k článkům publikovaným od r. 2005 až do současnosti.