Online archiv

Vydání: 9/2020

DIGITÁLNÍ OTROCI

MATYÁŠ ZRNO, 9/2020
Až do letošního března byly trendem firem open space a teambuildingy. Zaměstnanci měli být spolu a společně tvořit tvůrčí tým. Pak přišel koronavirus a masový přesun z kanceláří domů. Firmy zjistily, že to jde a že navíc ušetří za kanceláře. Takže všechno je naopak – hitem dne je nyní home office, videokonference a práce za pomoci nejrůznějších aplikací.

Psychologické kurzy již v září!

9/2020
Dovolte, abychom Vás pozvali na psychologické kurzy do nakladatelství Portál. Začínáme již 18.9. celodenním kurzem Zuzany Hekelové Osobnostní typologie pro praxi. Mezi novinky patří seminář dr. Václava Mertina Výchova bez fyzických trestů (15.10.)

PORADNA

9/2020

SIGNÁLY Z VENUŠE - VPRAVO DOLE

Lenka Kosková-Třísková, 9/2020

ABY VÁS EMOCE NESTÁHLY KE DNU

Olga Vaníčková, 9/2020
Emoce jsou naše věrné průvodkyně a plní řadu životně důležitých funkcí. Bez nich by byl náš život nejen neuvěřitelně nudný a „plochý“, ale pravděpodobně by ani netrval příliš dlouho, neboť právě emoce zajišťují přenos informací o tom, co se s námi děje, zda máme zvolit útok, nebo útěk? Je to, co se teď děje, příjemné či nepříjemné? Je to pro náš organismus dobré, škodlivé, nebo dokonce život ohrožující? Odpovědi, které nám přinášejí emoce, nám pak umožňují na situace reagovat a řešit je.

MOTIVACE NA KAŽDÝ DEN - VZDUCH

Blanka Vun Kannon, 9/2020

3x TIP

- red -, 9/2020

FOMO ANEB NESTÍHÁM SVŮJ ŽIVOT

9/2020

BATOLECÍ NE!

Romana Suchá, 9/2020
Pro batolecí věk je velmi důležité emoční a tělesné odpoutání matky nebo jiné pečující osoby. Je to období, kdy už jsme pohybliví, objevujeme svět a začínáme mluvit. A také už můžeme něco odmítnout a zkoušíme vzdorovat. A právě proto je batolecí věk nazýván obdobím vzdoru či první pubertou. Tady začíná naše cesta k nezávislosti a autonomii, na které si utváříme pocit vlastního já.

ZLO NA VLASTNÍ KŮŽI

Kateřina Rodná, 9/2020
Inteligentní postavy mívají brýle. Šprti obvykle také, jenom výraznější. Stejně tak ošklivky všeho druhu nosí tlusté okuláry se silnými skly a z ošklivého káčátka se stanou krasavicí pouhým odložením této rekvizity. Podle čeho se poznávají zlosyni?

SNADNÝ NÁVOD NA DEPRESI - SLOUPEK MILANA PETRÁKA

Milan Petrák, 9/2020

IMUNITA JAKO CESTA K DLOUHOVĚKOSTI?

Jaroslav Petr, 9/2020
Lidé, kteří se dožili více než 110 roků, bývají na svůj věk neuvěřitelně vitální a většinu života prožívají bez chorob a zdravotních problémů. Jak je možné? V žilách jim koluje zvýšené množství zvláštních buněk imunitního systému. Je to recept na dlouhověkost?