Online archiv

Vydání: 2/2017

MILIONOVÝ NÁPAD

2/2017

HLADÍM TĚ KURZOREM

2/2017

CO LETÍ U DĚTÍ

J. N., 2/2017
JUMP PARK

ZA KATEDROU PŘED KAMEROU

Veronika Zavřelová, 2/2017
Do školy jsme chodili každý, a tak představa toho, co asi kantor celý den dělá, vypadá velmi srozumitelně. A takový pan učitel ve filmu tuto zažitou představu jen umocní. Je ale obraz českého pedagoga na plátně dobrý sluha, nebo zlý pán populární představy o této profesi?

RODIČE, KTEŘÍ JEDÍ SVÉ DĚTI

Roman Pešek, 2/2017
Vztah rodičů a dětí nekončí osmnáctými narozeninami potomka. Trvá celý život. Otázkou je, v jaké podobě. Někteří rodiče mají totiž tendenci se ke svým dospělým dětem chovat jako predátoři, případně klíšťata. A tyto vztahové vzorce se tvoří už od dětství.

HUGO CHODÍ BOS

2/2017

KOPÍROVÁNÍ UČEBNIC

MŠMT, 2/2017
Mohu legálně kopírovat žákům stránky z učebnice a pracovních sešitů, aniž bych se dopouštěla porušování autorského zákona? Slyšela jsem, že poplatek za kopírování je už zahrnutý v ceně učebnice. M. Z., Přelouč

KARIÉRNÍ ŘÁD POD LUPOU

Jiří Lacman, 2/2017
Letos vstoupil v platnost kariérní řád pro učitele. Třístupňový systém, který je podmíněn plněním atestací, vzbuzuje mezi pedagogy řadu otázek. Tři nejčastější dotazy jsme položili tiskovému odboru Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Zde jsou odpovědi.

JAK ROZEBRAT NERUDU I ARAKAIN

Jiří Lacman, 2/2017
Už zanedlouho se stanou realitou českého školství jednotné přijímací zkoušky na střední školy, byť jejich relevanci pro přijetí si určuje každý ředitel sám. Nakladatelství se tudíž předhánějí v nabídce testů, přizpůsobených stylu testových úloh garanta a producenta jednotných přijímaček, jímž je Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání.

UČÍME SE S POHÁDKOU

2/2017
ÚNOR - Popelka

PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA UČITELE

2/2017
TEST Z ČESKÉHO JAZYKA

NEVYZVEDNUTÉ VKLADY POMÁHAJÍ VE ŠKOLÁCH

2/2017