Online archiv

Autor: Martin Nawrath

Žít zeleň světa

Martin Nawrath, PD 9/2024
Šílení vladaři mocných zemí mohou v každém okamžiku rozpoutat válku všeho se vším, píše terapeut MARTIN NAWRATH. Ve svém zamyšlení nabízí jiné vnímání reality, které je založeno na oživujícím propojení a hluboké vztahovosti.

Tlupa kulatého grálu

Martin Nawrath, PD 7-8/2024
Chtěl bych žít v tlupě, kde může být přítel parťákem, soupeřem i rozhodčím. Kde barva mého dresu vzbuzuje úžas, ne odpor, píše terapeut MARTIN NAWRATH a zamýšlí se nad dynamikou hry, boje a souznění uvnitř komunity.

Duše pod tíhou slov

Martin Nawrath, PD 6/2024
Psychoterapeut MARTIN NAWRATH se v nové rubrice dotýká péče o duši v každodenních situacích. Jak nás ovlivňují abstraktní koncepty a jazyk, který používáme? A jsme vůbec v kontaktu se svým vnitřním prožíváním a se sebou navzájem?

Duše demokracie

Martin Nawrath, PD 5/2024
Péče o duši nepatří jen do terapeutické místnosti. Je to téma každodenní a celospolečenské. Jak skloubit psýché a polis? MARTIN NAWRATH se v nové rubrice dotýká vztahu člověka a jeho nejbližšího prostředí.

Přizvat tělo do péče o duši

Martin Nawrath, PD 3/2024
Zdánlivě nesrozumitelná zpráva těla je mnohdy prvním náznakem sdělení, které se vynořuje z nevědomí. Pokud s tímto signálem v procesově orientované psychoterapii pracujeme, můžeme objevit léčivý vzkaz. Co nám chce říct svíravá bolest střev nebo svěží dotek květiny?