Online archiv

Vydání: 4/2013

Z DĚTÍ SI MŮŽEME VZÍT POUČENÍ

Nina Rutová, 4/2013
POLÁRNÍK JAROSLAV PAVLÍČEK VEDE KURZY PŘEŽITÍ

KDYŽ SE ŘEKNE…

4/2013
OPISOVAT DOVOLENO

JEN SE TAK POSOUVAL PODLE SVÉHO...

Nina Rutová, 4/2013
„To musíš vidět!“ lákala mne do tanečních v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě má kamarádka Martina. Do tanečních doprovází už své třetí dítě a umí si to užít. Mluvila jsem nejen s ní, ale také s její dcerou Sárou a její spolužačkou Janou. Vzaly mne s sebou do „starých časů“ a „nových světů“.

NOVÝ ŠKOLNÍ KROUŽEK PRO PODNIKAVÉ DĚTI

Nina Rutová, 4/2013
Po noci strávené v jeskyni hluboko v srdci Kavkazu vás šerpa budí do mrazivého rána. Prý že už je čas vyrazit. Začnete se proto pomalu balit a chystat na cestu. Takto začíná jedna ze třiceti pěti schůzek Lovců Podnikatelských duchů – zážitkového vzdělávacího programu zaměřeného na rozvoj podnikavosti dětí. Dvanáct párů zvědavých dětských očí upírá pohled na lektorku, Paní hry, která začíná rozplétat další část dobrodružného putování za Podnikatelskými duchy, bytostmi opředenými závojem dávných tajemství. Legendy říkají, že pokud se někomu podaří získat jejich Životní karty, získá tím i část jejich tajemných schopností. O programu jsem hovořila s jedním z tvůrců celého vzdělávacího programu, Jakubem Křižkou, ředitelem společnosti Business Kids, spol. s r. o.

APRÍL

PAVLA LOUCKÁ, 4/2013
SERIÁL JAZYKOVÝCH FEJETONŮ PAVLY LOUCKÉ

SKAUTING PRO VŠECHNY

Klára Kochová, 4/2013
Skautští vedoucí se mohou připravovat na práci s dětmi s různými potřebami. Inkluze je totiž trendem, který je aktuální i v této největší dětské organizaci v ČR. V loňském roce uspořádal Junák mezi svými členy rozsáhlý výzkum (Sondy do skautského světa 2012). Dvě třetiny skautských vedoucích v něm uvedly, že mají v oddíle dítě s nějakým postižením či znevýhodněním. Když se měli rozhodovat, zda dítě se specifickými potřebami do oddílu přijmou, v 99 procentech případů se rozhodli kladně.

CO DĚLAJÍ SKŘÍTKOVÉ ENEŘI

4/2013
Eneři jsou energetičtí skřítkové, kteří žijí všude tam, kde je energie. Tedy všude kolem nás. Energie se vyskytuje v mnoha různých formách a každou má na starosti jedna z těch veselých postaviček.

Divadlo kouzel Pavla Kožíška

Dana Panošová, 4/2013

POSTŘEHY Z PRAXE. ANKETA

4/2013
* JAKÉ JSOU VAŠE PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S MATÝSKOVOU MATEMATIKOU?

MATÝSKOVA MATEMATIKA: UČEBNICE PODPORUJÍCÍ ČTENÁŘSKÉ DOVEDNOSTI

Dana Hýlová, 4/2013
Představou autorů bylo vytvořit nové učebnice matematiky odlišné od těch, které již existují. Myslím, že tento záměr se jim plně podařil a že vznikla nová řada učebnic, která je skutečně jiná než konkurenční učebnice, a co je nejdůležitější, žáci ji mají rádi.

JAK TO, ŽE SI NEROZUMÍME?

Veronika Válková, 4/2013
SLOUPEK Veroniky Válkové

JAK VYLADIT PSYCHIKU PŘED ZKOUŠKOU

Daniela Kramulová, 4/2013
Po měsících příprav na zkoušky je třeba změnit taktiku – poslední dny bychom měli věnovat hlavně posilování sebedůvěry. Už nemá smysl zdůrazňovat, co kterému žákovi dělá problémy, a místo celkového „opáčka“ svým svěřencům doporučte, ať si zajdou do kina nebo zahrát volejbal.