Obrazové luštění pro každý den a pro vás

Chcete si s pomocí úkolů, kvízů a cvičení potrénovat paměť a koncentraci, logické myšlení, slovní zásobu, kreativitu? Sáhněte po této knížce. Postačí vám papír, tužka a klid na soustředění.

Obrazové luštění pro každý den Koupit na e‑shopu

Kniha OBRAZOVÉ LUŠTĚNÍ PRO KAŽDÝ DEN  obsahuje celou řadu úkolů, cvičení a kvízů zaměřených na krátkodobou i dlouhodobou paměť, pozornost, zapamatování detailů a práci s nimi, a to vše na úrovni zrakového vnímání. 

Kniha je uspořádána do kapitol, které se vždy zaměřují převážně na jednu z kognitivních funkcí, která je procvičována nejvíce. Při vlastním procvičování je vhodné nezaměřovat se pouze na jednu kapitolu, ale provést při jednom sezení pár cvičení tak, aby bylo každé z jiné kapitoly. Důležitá je však zejména pravidelnost v procvičování, také můžete střídat práci s touto knihou s jinými doplňkovými aktivitami.

Při cvičení krátkodobé paměti nejsou u jednotlivých úkolů uvedeny žádné časové limity. Pokud ale chcete, můžete si limity určit. Pokud by tyto úlohy byly pro někoho moc náročné, lze si úlohy ještě rozdělit na dvě části a provést každou z nich samostatně.

Knihu ilustroval Libor Drobný.

Prohlédněte si 100 mozkocvičných hádanek.



Autorka se v knize zaměřila na trénování těchto oblastí:

  • KRÁTKODOBÁ PAMĚŤ
  • KONCENTRACE POZORNOSTI
  • LOGICKÉ MYŠLENÍ
  • SLOVNÍ ZÁSOBA
  • ZRAKOVĚ PROSTOROVÉ SCHOPNOSTI
  • PROPOJENÍ MOZKOVÝCH HEMISFÉR
  • KREATIVITA


UKÁZKY:

 

Jitka Suchá vystudovala ergoterapii a fyzioterapii, pořádá přednášky, semináře, kurzy, publikovala několik úspěšných knih zaměřených především na trénink paměti. V Portále jí vyšly knihy Cvičení paměti pro každý věkTrénink paměti pro každý věkTrénujte si paměťSkupinové hry pro cvičení paměti v každém věkuTrénink slovní zásoby pro každý věk.

Knihu OBRAZOVÉ LUŠTĚNÍ PRO KAŽDÝ DEN koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru