Rok ve školce ve třídě plné barev

Řada velmi oblíbených titulů s celoročními programy pro mateřské školy se rozrostla o další knihu, tentokrát s důrazem na všemožné výtvarné činnosti.

 Třída plná barev  Vondrová, Petra  Portál, 2021 Koupit na e‑shopu

Metodická příručka pro předškolní výchovu TŘÍDA PLNÁ BAREV přináší celoroční program pro třídu mateřské školy. Autorka Petra Vondrová v ní využívá své bohaté zkušenosti z různých stupňů vzdělávání a nabízí pedagožkám a pedagogům mateřských škol pestrou škálu různých aktivit: povídání, básničky, výtvarné a pohybové činnosti, hudební chvilky, konkrétní odkazy na dětskou literaturu a pohádky atd. Veškeré aktivity jsou navrženy s důrazem na prožitkové učení.

Kniha se skládá z osmi větších tematických celků - projektů, které na sebe v průběhu školního roku volně navazují. S dětmi se nejčastěji podíváte do přírody, nabízené výtvarné činnosti často pracují s přírodními nebo odpadovými materiály, tvořivé lekce probíhají někdy ve třídě, někdy přímo venku.

Devátou kapitolou jsou potom přílohy, kde najdete šablony, předlohy a vzory pro výtvarné tvoření, nebo třeba sadu karet se stopami zvířat, se kterými se děti v průběhu roku seznámí.



Ukázka:

 Třída plná barev  Vondrová, Petra  Portál, 2021

Mohlo by se vám také hodit: Další rok ve školce, tentokrát se stromy 

 Třída plná barev  Vondrová, Petra  Portál, 2021


Celoroční programy pro mateřské školy: Rok s pohádkami, hádankami a říkadly ; Hrajeme si, nezlobíme, o světě pak leccos víme ; Od podzimu do léta pohádka k nám přilétá ; Aby nás to spolu bavilo celý rok


Zaostřeno na pedagogy MŠ: Pozor, rodiče ve školce! ; Antistresová knížka pro učitelky mateřské školy ; Knížka pro začínající učitelky mateřských škol ; Muzikopohádky ; Cesta do pohádky 

Knihu TŘÍDA PLNÁ BAREV zakoupíte na našem e-shopu

Petra Vondrová působí jako pedagog českého jazyka a výtvarné výchovy na různých stupních vzdělávání. Věnuje se i lektorování seminářů s výtvarným zaměřením pro vzdělávací instituce. Inspiraci k výtvarné tvorbě čerpá především z přírody i ze světa výtvarného umění. V nakladatelství Portál vydala knihy Výtvarné techniky pro děti (2001), Výtvarné náměty pro roční období (2005), Zábavné výtvarné lekce (2008), Výtvarné inspirace na celý rok (2011).

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru