Mokrozem, Suchozem, dva velké příběhy z jednoho světa v jedné (dvoj)knize

MOKROZEM/SUCHOZEM je krásná obrázková dvojkniha o klimatu, útěku a přicházení, cílech a vizích, přátelství a víře v sebe samého.

Mokrozem/Suchozem obálka Koupit na e‑shopu

Lamar žije v zemi neustálého deště. Se svou slepičkou Dolores zase konečně chtějí vidět zpoza mraků slunce. V zemi sucha má oproti tomu Neneh a její lišák slunce plné zuby, vždyť odpaří i poslední kapku vláhy. Potřebují vodu!Všichni čtyři se vydávají na cestu různými směry a dobrodružství s překvapivým výsledkem začíná pro oba hlavní hrdiny…

Autorem textu je německý scénárista, ilustrátor a autor dětských knih Michael Engler.


Ilustrace jsou dílem dvou úspěšných německých výtvarníků: Suchozem stvořila Joëlle Tourlonias, Mokrozem Jan Birck.

Mokrozem/Suchozem obálkaMichael Engler studoval vizuální komunikaci v Düsseldorfu a zpočátku pracoval jako scenárista a ilustrátor. Poté pracoval několik let jako umělecký ředitel v reklamních agenturách. Dnes žije jako autor na volné noze v Düsseldorfu a píše obrázkové knihy, knihy pro děti a mládež, hry a rozhlasové hry.

Knihu přeložila Viola Somogyi.


Mohly by vás zajímat i další naše dětské knihy věnované problematice klimatu a přírody: Jak se vyznat v klimatu a Bez vody to nejde.

Knihu Mokrozem/Suchozem koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru