Skamarádí se Mája a ohnivý lišáček?

Vždycky je lepší nebýt na světě sám - ale získat kamaráda nemusí být jen tak. Podaří se to holčičce Máje v knize Udo Weigelta s krásnými ilustracemi Joëlle Tourlonias?

Mája a ohnivý lišáček obálka Koupit na e‑shopu

Holčička Mája se ještě nikdy necítila tak osamělá: přestěhovala se do nového domu a při tom ztratila svého oblíbeného plyšáka králíčka. Ale pak se mezi nevybalenými krabicemi ozve šramot a objeví se Kája - ohnivý lišáček. Tedy, přírodovědci by řekli panda červená. Mája má jasno: to bude její nový kamarád. Jenže Kája tak úplně neví, jestli se s Májou chce kamarádit. On tu přece bydlel jako první! Mája si jej tedy musí nejprve získat. Podaří se jí to? To už musíte zjistit v knize Mája a ohnivý lišáček sami!

Příběh o tom, jak se rodí přátelství a že je vždycky lepší nebýt na světě sám je určený pro děti od tří let.

Udo Weigelt pochází z Hamburku, studoval německou literaturu a historii, napsal více než 50 dětských knih, které byly přeloženy do více než 15 jazyků.

Joëlle Tourlonias studovala vizuální komunikaci se specializací na dětskou ilustraci, které se věnuje celý svůj dosavadní profesní život. V Portále loni vyšla kniha Mokrozem/Suchozem, jejíž je spoluautorkou.

Z německého originálu Luna und der Katzenbär přeložil Lukáš Novosad.

Knihu Mája a ohnivý lišáček koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru