Zázrak o Vánocích

Vánoční příběh pro děti o tom, že je hezké dárky dostávat, ale stejně tak hezké, ne-li hezčí je dárky dávat!

null Koupit na e‑shopu

Do městečka přijel dřevěný betlém. Ale takový zvláštní. Nikdo neví, kdo ho vyrobil, každé postavě něco schází a hlavně - dřevěné postavy ožívají! Ale jsou takové trochu smutné: celé dny a celé noci prostojí uprostřed vánočního těšení a poslouchají vánoční přání, co by kdo chtěl dostat nebo někomu dát, ale na ně si nikdo nevzpomene. Až Šimon, obyčejný kluk ze druhé třídy, kterému jednou v noci jedna z postav obživne přímo před očima, dostane nápad, strhne celou třídu a postavám vyrobí dárky...

Příběh o tom, že krásné je dostávat. Ale stejně krásné může být i dávat.

Kniha je pro děti v mladším školním věku.

Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti. V Portále jí vyšly oblíbené knihy prvního čtení Žil byl kdysi kdesi, Auta, vlaky, bagry taky nebo Pokojíček plný hraček.

Ilustrovala Magda Veverková Hrnčířová, jejíž ilustrace můžete znát z více knih Portálu, z poslední doby například ze série o Elle.

Ukázka:

Knihu Zázrak o Vánocích koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru