Naše prababičky byly vyrovnané, buďme jako ony!

Časy se mění a někdy můžeme na chvíli zapomenout, že za námi stojí tisíce generací, jež nám předaly své dědictví. Naše tělo a mysl jsou postaveny podle starobylého modelu, který funguje už velmi dlouho. A stejně dlouhou dobu se vyvíjely způsoby, jak s tímto tělem a myslí nakládat, aby byl život co nejpříjemnější.

V knížce Psychoterapie našich prababiček autorka Lenka Šnajdrová spojuje poznatky, které se naučila od starých lidí, s moderní psychohygienou a dalšími oblastmi psychologie. Racionálně popisuje různé tradiční postupy a úkony a snaží se nalézt jejich využití v dnešním životě. Můžete si připomenout, jak lidé dříve spali, jedli, komunikovali. Autorka se také věnuje prastarým způsobům sebepoznání, jako je vykládání snů, věštění, hypnóza. Koncentrace, meditace a pozitivní myšlení jsou základem spokojeného života, jak na to, se dozvíte v kapitole Naše myšlenky jsou náš osud. Využijete také návod, jak s knížkou prakticky pracovat a zlepšit si tak vlastní prožívání.


Mgr. Lenka Šnajdrová vystudovala jednooborovou psychologii na FF MU v Brně. Poté pracovala jako klinická psycholožka a psychoterapeutka v nemocničních ambulancích. Absolvovala psychoterapeutický výcvik v analytické psychologii. V současné době je na rodičovské dovolené.


Přečtěte si také knihu Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti

Ukázka z knihy

Knihu koupíte na našem e-shopu. Je k dispozici i jako e-kniha.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru